Activiteit

Gratis webinar ‘Aan de slag met reablement’

23 maa
Donderdag 23 maart 2023
10:00 tot 12:00
Online
Soort: Online
2 minuten lezen

‘Reablement’ is een onderwerp dat volop in de belangstelling staat, maar waar ook nog veel verschillende beelden van bestaan en vragen over zijn. De VNG organiseert op donderdagochtend 23 maart a.s. een webinar waarin deelnemers worden meegenomen in de lessen vanuit Denemarken en actuele ontwikkelingen en voorbeelden in Nederland.

Het webinar wordt georganiseerd door de VNG in samenwerking met Actiz, het ministerie van VWS, VGN, Zorgthuisnl en Sociaal Werk Nederland.

Subsidie vanuit ZonMw-programma
Om het onderwerp verder te brengen, is ZonMw (in opdracht van het ministerie van VWS) bezig met de inrichting van een programma over reablement. Gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties die hiermee aan de slag willen, kunnen hier in 2023 ondersteuning bij krijgen. In het webinar licht ZonMw de opzet van dit programma toe, inclusief de bij dit programma behorende subsidiemogelijkheden.

Ervaringen uit Denemarken
Verder zal professor Rudi Westendorp (Universiteit van Kopenhagen) vertellen over het onderzoek naar en zijn ervaringen met reablement in Denemarken. Onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix geeft een toelichting op het recent verschenen rapport ‘Een goede dag op eigen kracht’. Tot slot komen een aantal organisaties en de gemeente Schagen aan het woord over hun ervaringen tot nu toe met het toepassen van reablement.

Voor wie?
Het webinar is bedoeld voor gemeenten, zorgaanbieders en sociaalwerkorganisaties. Deelname is gratis. Heb je collega’s voor wie dit webinar ook interessant kan zijn, stuur deze uitnodiging dan gerust aan hen door.

Wanneer?
Donderdag 23 maart a.s. van 10.00 tot 12.00 uur (NB: het webinar stond oorspronkelijk gepland op donderdag 26 januari),

Hoe aanmelden?
Klik op deze link en vul je naam en e-mailadres in. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail van je registratie, met daarin de link waarmee je enige minuten voor aanvang, het webinar kunt openen.

Geïnteresseerd, maar verhinderd?
Mocht het tijdstip van het webinar niet goed uitkomen, schrijf je dan toch in. Iedereen die zich ingeschreven heeft, ontvangt binnen enkele dagen na het webinar een e-mail met meer informatie en een link naar de opname, zodat je deze alsnog kunt bekijken.

Technische informatie
Voor het goed kunnen volgen van het webinar is de volgende informatie behulpzaam:

  • De gebruikte software is van Webinargeek.com. Dit werkt volledig in je browser, je hoeft geen aparte plugin of app te installeren.
  • Het webinar kan het best in Microsoft Edge of Google Chrome worden bekeken (in Firefox worden ingesloten video's niet getoond).
  • Tijdens het webinar kunt je je vragen stellen in de chat.
  • Als er een video wordt gestart, moet je zelf het geluid nog aanzetten.
  • Bij onverhoopte problemen, ververs je browserscherm of log opnieuw in.
  • Echo? Kijk of je het webinar in een tweede browsertab open hebt staan.
  • Na de uitzending ontvang je een e-mail met presentatie, link opname en een eventuele terugkoppeling op gestelde vragen.