Activiteit

Unieke ledenbijeenkomst voor versterking samenwerking psychische zorg

09 jun
Donderdag 9 juni 2022
16:00 tot 18:00
Online
Soort: Online
2 minuten lezen

Psychische zorg en ondersteuning in de regio: hoe kunnen huisartsen, ggz en sociaal werk elkaar beter en sneller vinden? Meld je aan voor onze gezamenlijke online ledenbijeenkomst op 9 juni a.s. met goede gesprekken, succesvolle praktijkvoorbeelden en handvatten voor je eigen regio.

Waarom deze ledenbijeenkomst?
Het kan anders! Cliënten herstellen sneller en vallen minder snel terug als huisartsen, sociaal werk en ggz in de wijk en in de regio goed samenwerken. Tijdens deze gezamenlijke online bijeenkomst inspireren we je met vier praktijkvoorbeelden met hoopgevende resultaten. Daarnaast praten we aan dialoogtafels over wat je nodig hebt om boven het experiment uit te stijgen en ervoor te zorgen dat deze praktijken normaal worden.

Als vier brancheverenigingen slaan we de handen ineen om huisartsen, sociaal werk en ggz te ondersteunen in regionale netwerkvorming en samenwerking voor de juiste zorg op de juiste plek. Dat doen we door kennis te delen, handvatten te bieden en samen landelijke (systeem)knelpunten aan te pakken.

Voor wie?
Deze online bijeenkomst is bedoeld voor leden van Sociaal Werk Nederland, de Nederlandse ggz, de Landelijke Huisartsen Vereniging en Ineen.

Wanneer?
Donderdagmiddag 9 juni a.s. van 16.00 tot 18.00 uur. Na aanmelding ontvangt u een link om de bijeenkomst te volgen.

Programma
We gaan in gesprek met bestuurders van Sociaal Werk Nederland, de Nederlandse ggz, de Landelijke Huisartsen Vereniging en Ineen. Je kunt luisteren naar het gesprek aan de dialoogtafel over de organisatie en financiering van de samenwerking. Ook kun je in twee rondes kiezen uit vier workshops met inspirerende praktijkvoorbeelden:

  1. Drempelloos samenwerken in Zuid-Limburg. In Zuid-Limburg werken specialistische ggz, huisartsenpraktijken en welzijnswerk drempelloos samen. Hoe is de samenwerking tot stand gekomen en het vertrouwen gegroeid?
  2. De Overlegtafel. Dit is een regionaal initiatief om cliënten op een soepele manier en op basis van multidisciplinair overleg op de plek te krijgen waar zij de best passende zorg en/of begeleiding krijgen.
  3. Naar voren in de ggz-keten. Wil je weten hoe ‘naar voren in de ggz-keten’ er in de praktijk uitziet? Deze workshop geeft je een doorkijkje in de Herstelacademie in het Huis van de Wijk die geleid wordt door ervaringsdeskundigen zelf.
  4. De kortste lijn tussen huisarts en sociaal domein. Hoe krijgen burgers in Deventer veel sneller op de juiste plek ondersteuning?

Klik hier voor het complete programma of bekijk de flyer onderaan deze pagina.

Aanmelden
Meld je vóór 6 juni a.s. aan voor de online bijeenkomst via deze link. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.