Activiteit

Jaarcongres sociaal werk 2022: Sociaal is de toekomst!

18 mei
Woensdag 18 mei 2022
10:00 tot 16:00
Congres
2 minuten lezen

Het programma voor het Jaarcongres sociaal werk 2022 is helemaal rond. Plenaire sprekers zijn staatssecretaris Maarten van Ooijen en trendwatcher Lieke Dols. Tijdens een rondetafelgesprek gaan Eric Dannenberg, Amma Asante, Anke Verkade en Nanneke Jager in gesprek aan de hand van het thema van de dag: hoe geven we vorm aan een sociale toekomst? Bekijk hier het programma en meld u snel aan en profiteer van de ledenkorting.

Ook heeft u de keuze uit een breed aanbod van interessante workshops en werkbezoeken. Denk aan thema’s als datagedreven werken, design thinking en de belangrijke rol van sociaal werk bij grote energietransities. Ook kunt u deelnemen aan bijzondere excursies bij verschillende organisaties in Amersfoort. Zo bieden we een bezoek aan een school waar we praten met een jongerenwerker die inzet op meer kansengelijkheid. Of een wijkcentrum dat wordt gerund door ondernemers. En natuurlijk sluiten we af met een leuke borrel om eindelijk weer eens met elkaar bij te praten!

Innovatie voor de uitdagingen van morgen
De samenleving en de wijk zijn aan het veranderen. Polarisatie en maatschappelijke onrust nemen toe, burgers verliezen vertrouwen en de kloof tussen arm en rijk groeit. Sociaal werk is een onmisbare schakel voor het aanpakken en oplossen van deze problemen. Het gaat niet vanzelf.

Het Jaarcongres sociaal werk 2022 is dé plek om innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van morgen te ontdekken en bespreken. Wat hebben we geleerd van de coronatijd? Hoe nemen we het voortouw in verbinding en samenwerking? We belichten creatieve methoden en aanpakken om vol zelfvertrouwen en samen met de burger aan een hoopvolle toekomst te werken.

Invloed hebben door impact te tonen
De impact en het rendement van sociaal werk is enorm, maar dat moeten we wel beter over het voetlicht brengen. Er zijn genoeg onderzoeksdata en voorbeelden uit de praktijk om sociaal werk stevig te positioneren en duidelijk te maken dat de grote maatschappelijke opgaven niet zonder sociaal werk opgelost kunnen worden. Wat levert een euro in sociaal werk op en wat kan een sociaal werker betekenen voor een kwetsbare burger, voor een wijk en de maatschappij? Hoe sociaal willen we onze toekomst maken?

Inspirerend en motiverend
Het wordt een congres met stevige gesprekken, inspirerende sprekers en motiverende deelsessies. Op deze landelijke dag van het sociaal werk staan elkaar fysiek ontmoeten, innovatie en positioneren van sociaal werk centraal. Kortom: hét jaarlijkse event voor werkgevers, werknemers, stakeholders en partners in het sociaal domein.

Ook dit jaar combineren we het jaarcongres met de uitreiking van de verkiezing van Sociaal Werker van het Jaar.

Aanmelden?
Aanmelden voor het jaarcongres kan hier. Het jaarcongres wordt weer gecombineerd met de ALV van Sociaal Werk Nederland. Leden moeten zich hiervoor apart aanmelden.

Alles op een rijtje