Activiteit

Hoe voorkomen we dat een volgende generatie afglijdt?

04 jul
4 juli 2019
13:30 tot 17:00
Bijeenkomst
Vivian van Gameren
28 maart 2019 | 1 minuut lezen

Jongeren hebben vaak geen overzicht van hun financiën. Tegelijk zijn zij juist makkelijker in verleiding te brengen door reclame op social media en het gemak waarmee ze achteraf kunnen betalen. Dat geldt met name voor moeilijk lerende jongeren; zij leven vaak bij de dag, kunnen moeilijk nee zeggen en vinden het lastig verleidingen te weerstaan. Hoe voorkomen we dat zij problematische schulden krijgen? Op 4 juli 2019 organiseert MEE NL een (gratis) symposium rondom dit vraagstuk.

Op het symposium ‘Op naar een schuldenvrije generatie’ gaan we onder meer dieper in op vragen als: Wie en wat speelt een rol bij de financiële opvoeding van kwetsbare jongeren en hoe kunnen we hun financiële zelfredzaamheid bevorderen?

Een van de sprekers is Nadja Jungmann, lector 'Schulden en Incasso' bij de Hogeschool Utrecht. Zij neemt ons mee in haar aanpak van de schuldenproblematiek bij moeilijk lerende jongeren. Het definitieve programma maken we later bekend via onze website: www.mee.nl.

Symposium ‘Op naar een schuldenvrije generatie’

Datum en tijd:  donderdag 4 juli van 13:30 tot 17:00 uur
Locatie: The Colour Kitchen Zuilen, Utrecht
Doelgroep: professionals en beleidsmakers in het sociale domein, die zich bezig houden met preventie van armoede- en schuldenproblematiek bij jeugdigen
Inschrijfkosten: geen

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf u snel in!

Inschrijven kan via: www.mee.nl/nieuws/nieuws/op-naar-een-schuldenvrije-generatie.  

Locatie

Prinses Christinalaan 1
3554 J Utrecht
Nederland
Lid wordenContact