Activiteit

Landelijk congres Sociaal Raadslieden Werk 2018

31 jan
31 januari 2018
09:30 tot 17:00
Evenement
Janina van der Zande
21 december 2017 | 1 minuut lezen

’Met een nieuw kabinet een nieuw sociaaljuridisch klimaat?! ’’

Het nieuwe kabinet-Rutte III is van start gegaan. We zien een ander sociaaljuridisch klimaat dan voorheen. De herijking van de commissie-Wolfsen rond de eerstelijnsrechtshulp wordt doorgevoerd, incassopraktijken worden verder aangepakt, de schuldhulpverlening moet toegankelijker worden en de beslagvrije voet moet nu toch echt gerespecteerd gaan worden, ook door overheden!
We gaan op het congres van 2018 spreken over al die wijzigingen van het rechtsstelsel en de positie van de burgers, over ontwikkelingen in de aanpak van armoede en schuldhulpverlening, de dienstverlening van de Belastingdienst, over alternatieve vormen van sociale dienstverlening in de sociale zekerheid. En hoe doen we het in de praktijk als sociaal raadslieden?
Het wordt dus een enerverend congres voor sociaal raadslieden, sociaal werkers en andere sociaaljuridische dienstverleners en hulpverleners. Voor dit congres zijn punten te behalen voor het beroepsregister van het Registerplein. Leden van het pluspakket LOSR van Sociaal Werk Nederland betalen slechts € 100, niet-leden € 225. Bij aanmelding van vijf deelnemers door lidorganisaties met pluspakket LOSR, is telkens de vijfde deelnemer gratis. 

https://evenementen.sociaalwerknederland.nl/event/landelijk-congres-sociaal-raadslieden-werk-2018

Locatie

Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein
Lid wordenContact