Nieuwsbericht

Sociaal Werk Nederland wenst u een gezond, slagvaardig en sprankelend 2021!

18 december 2020 | 1 minuut lezen

Het zit er bijna op: het waanzinnig intensieve coronajaar 2020. Met respect en trots hebben we gezien wat u ondanks alle stress, werkdruk en anderhalvemetermaatregelen hebt weten te presteren, samen met uw sociaal werkers, vrijwilligers en bewoners. U stond er, en u staat er nog stééds! Voor al die Nederlanders die het om wat voor reden dan ook nu extra zwaar hebben.

Dat het sociaal werk tot cruciaal werk is bestempeld, was een opsteker en heeft er bovendien aan bijgedragen dat onze branche in de afgelopen maanden zichtbaarder is geworden. Gemeenten en de rijksoverheid realiseerden zich ineens wat het sociaal werk klaarspeelt in buurten. Overheid en politiek zagen ook hoe soepel sociaal werkers van reguliere activiteiten kunnen overschakelen naar het mobiliseren en ondersteunen van vrijwilligers en bewoners. Of het nou gaat om beeldbellen, jongeren blijven ontmoeten op straat of het organiseren van voedselpakketten, onderdak en een centraal noodnummer. “We zijn sociaal werk: we zijn in je buurt en we gaan direct aan de slag”: u heeft het week in week uit waargemaakt.

Wij zetten erop in dat het nieuwe kabinet in 2021 dat goede voorbeeld volgt, en u en ons ondersteunt bij het versterken van de kracht van inwoners. Samen kunnen we verder blijven bouwen aan meer bestaanszekerheid en een solide sociale basis in alle dorpen, wijken en buurten.

We beseffen dat velen van u nog twee pittige weken voor de boeg hebben. Want wat voor veel Nederlanders ondanks alles vakantiedagen zullen zijn, belooft voor onze doelgroepen helaas een periode van extra stress te worden.

Mede namens het bureau en bestuur van Sociaal Werk Nederland wensen we u veel sterkte deze laatste twee weken. Hou vol, maar neem waar mogelijk ook even gas terug. En sowieso een gezond, slagvaardig en sprankelend 2021!
 
Eric van der Burg, voorzitter Sociaal Werk Nederland
Lex Staal, directeur Sociaal Werk Nederland

Sociaal Werk Nederland is rond de feestdagen alle dagen bereikbaar. Op 24 en 31 december zijn we in alleen in de ochtend bereikbaar.

Lid wordenContact