Nieuwsbericht

Moedige Dialoog - Nieuwsbief

28 april 2020 | 6 minuten lezen

SAMEN STERKER TIJDENS EN NA DE CORONA CRISIS.

 

Beste allemaal (bestaande, nieuwe en geïnteresseerde netwerken), 

Wijziging bestuurslid. 
Graag willen wij jullie over het volgende informeren: Er heeft een wijziging van bestuur plaatsgevonden. Henk Veldman heeft de functie van bestuurder overgenomen van Danielle van den Akker. In onderstaand stukje stelt Henk Veldman zich voor:  
Enkele jaren geleden ben ik verbonden geraakt bij de Moedige Dialoog in Epe. Ik ben betrokken geweest bij het opzetten van deze lokale samenwerking en zit tot op heden in het kernteam én de werkgroep Jeugd. Ik geloof in het samenwerken in netwerken, waarbij gebruik gemaakt wordt van reeds bestaande lokale structuren en goede lokale initiatieven. Door samenwerking tussen publiek en privaat zijn wij nog meer in staat om mensen met financiële stress te helpen. Daarnaast voel ik mij betrokken en intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan “Iedereen Financieel Gezond”. Een maatschappelijk thema van onze Rabobank organisatie. Ik werk inmiddels 30 jaar bij de Rabobank, waarvan de laatste 20 jaar als manager Particulieren bij enkele lokale Rabobanken. Ik ben getrouwd met Jeanet en heb twee kinderen, Bas 24 jr. en Anne 21 jr. Met veel plezier woon ik in Heerde, een mooi Veluws dorp tussen de bossen en de IJsselstreek. Met veel energie begin ik als bestuurder van de Moedige Dialoog samen met Jacqueline Beekman.

Wij zijn Danielle van den Akker dankbaar dat zij de rol van bestuurder tijdelijk op zich heeft genomen. Zij blijft gelukkig betrokken bij Moedige Dialoog vanuit het kernteam. 

Landelijke ontwikkelingen
Wij snappen dat er veel op iedereen afkomt aan informatie. Daarom hebben we een up date gemaakt met laatste landelijke ontwikkelingen en links:
 
Webinar: Blijven ondernemen in tijden van corona
De coronacrisis zet werkend Nederland behoorlijk op zijn kop. Als ondernemer voelt u misschien de financiële druk. Hoe houdt u uw organisatie nu gezond en vitaal? En waar moet u op letten als we langzaam terugkeren naar de oude situatie? Daarover organiseert ArboNed in samenwerking met MKB-Nederland op dinsdag 28 april aanstaande het gratis webinar ‘Blijven ondernemen in tijden van corona’. Experts praten u in een half uur bij. Direct aanmelden? Dat kan hier.
 
Rabobank
https://www.rabobank.nl/bedrijven/zakelijk-financieren/alle-financieringsvormen/fundr/
 
SZW
Kabinet komt met concrete doelstellingen om armoede te bestrijden. Staatssecretaris van Ark (SZW) wil dat het aantal kinderen dat in armoede leeft, afneemt van 9,2% in 2015 naar 4,6% in 2030. Daarmee heeft het kabinet eerdere, algemene, ambities concreet gemaakt. 
https://www.ser.nl/nl/actueel/Nieuws/doelstellingen-armoede-bestrijding
 
Wijzer in Geldzaken
https://www.wijzeringeldzaken.nl/

Coronacrisis vraagt om een nieuwe inrichting van de Nederlandse samenleving 
https://mensenengedrag.nl/2020/04/13/coronacrisis-vraagt-om-een-nieuwe-inrichting-van-de-nederlandse-samenleving/
 
Coronacrisis: vijftig ondernemers en marketeers vertellen over de impact en kansen in hun business
https://www.emerce.nl/best-practice/coronacrisis-vijftig-ondernemers-en-marketeers-vertellen-over-de-impact-en-kansen-in-hun-business
 
 
Namens, 
Kernteam Moedige Dialoog. 
 

 

Online Talkshow Geldzorgen in Crisistijd

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 8 mei 
16.00 tot 18.00 uur
Waarom is het zo belangrijk ervaringsdeskundigen te betrekken, en hoe doe je dat? Kwartiermakers van Moedige Dialoog deden er een onderzoek naar en delen hun bevindingen.

 

Aanmelden MD-Cafe Ervaringsdeskundige

 

 

 

 

 

 

Donderdag 14 mei 09.00u tot vrijdag 15 mei 19.00u.
De Summerschool is een belangrijke en leuke manier om van elkaar te leren, nieuwe inzichten te delen, ons verder te ontwikkelen en zeker ook om elkaar beter te leren kennen! En ook online kunnen we die doelstellingen bereiken.

LET OP! alleen voor kwartiermakers.
meldt je aan voor 5 mei.

 

Aanmelden MD-Cafe Summerschool

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 19 mei.
15.30 tot 17.00 uur.
Moedige Dialoog is in beweging. Wat betekent dit voor de samenwerking, voor de netwerken en voor de rol van kwartiermaker? Deze momenten zijn bedoeld om met elkaar van gedachten te wisselen hierover.

 

Aanmelden MD-Cafe Kleur bekennen

 
 
 
 
Lid wordenContact