Nieuwsbericht

De juristen van Sociaal Werk Nederland beantwoorden veelgestelde vragen

3 april 2020 | 1 minuut lezen

De Q&A corona en arbeidszaken is een bundeling van veel gestelde vragen over dit thema. De Q en A wordt regelmatig aangevuld. De meest recent aangevulde Q&A download u hier

Voorwoord
In dit document hebben we een aantal vragen en antwoorden op een rijtje gezet. Het is een overzicht dat we voortdurend actualiseren en aanvullen met nieuwe vragen en antwoorden. Het overzicht geeft informatie die op organisatieniveau kan helpen een beslissing te nemen en keuzes te maken.

Op veel vragen is niet een eenduidig antwoord te geven. Het antwoord is vaak afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de situatie en de omstandigheden.Bovendien dient er altijd een afweging te worden gemaakt tussen de verplichtingen die voortvloeien uit goed werknemerschap en goed werkgeverschap.

Elke situatie, elke werknemer en elke werkgever is anders. Inspelen op het concrete geval en voor ogen houden dat we met zijn allen in een uitzonderlijke situatie zitten,is belangrijk om te blijven doen.

Vragen? Heeft u een JZO-abonnementdan beantwoorden de juristen van Sociaal Werk Nederland graag uw vragen. U kunt uw vraag invoeren in het JZO-systeem.

We houden u uiteraard ook dagelijks op de hoogte via het Corona-dagbericht. Ontvangt u het bericht niet, meldt u dan aan op ons platform.

De meest recent aangevulde Q&A download u hier