Nieuwsbericht

Minder sociale contacten door coronavirus? ANBO-medewerkers zitten klaar voor een praatje

16 maart 2020 | 1 minuut lezen

Het sociaal werk organiseert in veel buurten contactmogelijkheden per telefoon of online, vor bewoners. Ook de ANBO doet dat.
Het is verstandig én begrijpelijk dat familie en mantelzorgers die verkouden of grieperig zijn, op dit moment niet bij kwetsbare ouderen op bezoek gaan. We willen immers niet dat ouderen worden besmet met het coronavirus. Maar dat heeft wel grote impact: veel ouderen krijgen minder bezoek en aandacht. ANBO opende een telefoonlijn voor ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus of graag een praatje willen maken.

Liane den Haan: “We merken echt dat familieleden voorzichtiger zijn om hun vader, moeder, opa of oma te bezoeken. Dat komt natuurlijk ook omdat dat het officiële advies van het RIVM is. Al bij een klein verkoudheidje denken ze: we gaan deze week toch maar niet langs, omdat ze bang zijn iemand aan te steken. Dat is een heel lieve gedachte natuurlijk. Maar voor veel mensen, en met name kwetsbare ouderen, zijn sociale contacten heel belangrijk."

ANBO dringt er daarom bij familie en vrienden op aan om, als bezoekjes er even niet in zitten door het coronavirus, wel op andere manieren contact te houden met ouders of grootouders. "Iets vaker bellen of facetimen kan in deze tijd een heel goed alternatief zijn voor een uurtje op de bank zitten", aldus Liane den Haan. "Een klein gebaar kan al een enorme positieve invloed hebben."

Telefoonlijn ANBO
Het sociaal werk kan bewoners dorverwijzen: met een vraag over het coronavirus, als mensne zich zorgen maken of even een praatje willen maken. De ANBO is 7 dagen per week van 09:00 tot 17:00 uur bereikbaar op telefoon 0348 - 46 66 66
Meer informatie op de website van de Anbo. 

ContactLid worden