Nieuwsbericht

Online Cursus werken met een meldcode binnen een wijkteam

Vivian van Gameren
5 februari 2020 | 1 minuut lezen

Wijkteammedewerkers hebben dagelijks te maken met kinderen en volwassenen bij wie het thuis niet veilig is. Vaak is er sprake van een vicieuze cirkel. Medewerkers in de wijkteams hebben een enorm belangrijke rol in het doorbreken van die cirkel van geweld.

Speciaal voor wijkteams is er nu, met steun van VWS, een gloednieuwe online cursus ‘Werken met een meldcode’. En die is nodig. ‘Lang niet alle wijkteams zijn voldoende toegerust op hun rol en verantwoordelijkheid in de signalering en aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling’ aldus Toezicht Sociaal Domein.

In de cursus komen de stappen van de meldcode en het werken aan veiligheid aan bod komt. En ook alle vormen van geweld. Daarnaast bieden we wijkteams de gratis oefencasus ‘Samen leren van calamiteiten’ die is ontwikkeld met Toezicht Sociaal Domein, en de animatie over de visie op veiligheid die we samen met Veilig Thuis hebben gemaakt. Bij de ontwikkeling waren professionals uit de wijkteams berokken. De voorbeelden sluiten aan bij de praktijk. En er is extra aandacht voor de  samenwerking binnen het team en het veiligheidsplan.

Fijn als je mogelijkheden ziet om je achterban hiervan op de hoogte wil brengen. Misschien is er plek in de nieuwsbrief of op de site?

Hier staat al een kant-en-klaar bericht. Zo geven we huiselijk geweld en kindermishandeling geen toekomst!