Nieuwsbericht

Ilona van Beusekom Schuldhulpverlener van het jaar 2019

Op 6 november 2019 geplaatst door

Ilona kijkt eerst naar de mens, legt verbinding en gaat uit van begrip voor de mens, Ze is een echte professional die de vraag achter de vraag wil achterhalen. Ze slaagt erin de leefwereld van de hulpvrager te verbinden met de systeemwereld. 

Mooie woorden van de vakjury die begin oktober Ilona nomineerde als een van de drie finalisten. Maar het laatste woord was aan het publiek dat Ilona uiteindelijk gekozen heeft als schuldhulpverlener van het jaar 2019.

Ilona ontving een opleidingscheque van 5.000 euro uit handen van Carstel Herstel, directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze neemt nu het stokje over van Anya Wiersma.

Schouders Eronder organiseerde voor de tweede keer de verkiezing Schuldhulpverlener van het jaar. Het is een van de activiteiten waarmee Schouders Eronder professionals zoals Ilona van Beusekom en de twee andere finalisten, Roy Spiertz en Marry van Koot, een podium biedt om hun stem te laten horen en het vakmanschap een gezicht te geven. Alledrie zijn het vakmensen die trots zijn op wat ze doen. 

Schouders Eronder is een samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG. Het programma Schouders Eronder heeft als doel bij te dragen aan het professionaliseren van het vakmanschap van schuldhulpverlening.Wij ondersteunen gemeenten, organisaties en professionals hoe zij zich blijvend kunnen (door)ontwikkelen binnen een continu veranderende werkelijkheid. De focus ligt daarbij op het faciliteren van lerende praktijken, het delen van kennis en ervaring, scholing en het verbinden van wetenschappelijke kennis aan de praktijk.

Trefwoorden: schulhulpverlening
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten