Nieuwsbericht

Buurtgenoten ontmoeten door samen buiten te sporten en bewegen: GoldenSports

7 mei 2019 | 2 minuten lezen

Ouderen ontmoeten elkaar in de buurt,  op loopafstand van huis en blijven in beweging door mee te doen aan GoldenSports: een erkende en effectieve manier om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen doormiddel van sport en bewegen. Ook bij u in de buurt?

We zoeken in 2019 nog 5 welzijnsorganisaties die GoldenSports  willen starten. GoldenSports ondersteunt u bij de fondsenwerving en de implementatie van het concept.

Ontmoeting en beweging in de buitenlucht
Ik vind het een geweldig goed initiatief, vooral ook dat het buiten en in de buurt is! Je komt elkaar ineens tegen in de winkel” zegt Willem van 72 jaar. Hij is één van de 500 ouderen die nu al mee doet aan de trainingen van GoldenSports op een sportveld bij hem in de buurt. GoldenSports is gericht ouderen 55+, trainingen vinden elke week plaats in de buitenlucht, in de openbare ruimte, 12 maanden per jaar, met professionele trainers waardoor ook mensen met lichamelijke klachten mee kunnen doen. Er zijn geen vaste verplichtingen, men kan per keer betalen en de trainingen kosten maximaal €5 per keer. Vrijwilligers stimuleren het onderlinge sociale contact, houden de administratie bij en stimuleren dat deelnemers blijven komen. Nieuwsgierig naar hoe het werkt? Bekijk het filmpje van Bart en Ben die samen de training volgen.

Samen GoldenSports opstarten in 2019
In veel gemeenten bestaat een activiteitenaanbod voor ouderen (65+) op het gebied van ontmoeten of bewegen, maar we willen met z’n allen nog meer ouderen bereiken! Het innovatieve aanbod van GoldenSports leidt weer tot de aantrekking van nieuwe deelnemers. Wilt u ook meer ouderen in de buurt bereiken en in beweging brengen? Dan is GoldenSports mogelijk interessant voor uw organisatie als aanvulling op het bestaande aanbod. In 2019 werkt GoldenSports aan de verspreiding van het concept naar 20 nieuwe locaties in Nederland. Stichting GoldenSports is licentiegever en is op zoek naar nog 5 welzijnsorganisaties die GoldenSports willen aanbieden. Het GoldenSports-concept is goed overdraagbaar en elke nieuwe locatie krijgt bij de start een training in het concept, een uitgebreide handleiding, begeleiding bij de implementatie en advies over fondsenwerving. Het Oranje Fonds ondersteunt GoldenSports en de uitvoeringspartners die GoldenSports gaan uitvoeren.

Erkende en effectieve interventie
Stichting GoldenSports is in 2014 opgericht en de trainingen zijn een schot in de roos. Meer dan 500 65-plussers doen nu al mee aan de wekelijkse trainingen op 18 locaties in Nederland. GoldenSports is een erkende interventie (Kennis Centrum Sport). Uit effectonderzoek van het Mulierinstituut van 2017 blijkt dat 81% van de deelnemers aangeeft meer buurtgenoten te leren kennen en dat 80% meer gaat bewegen. GoldenSports biedt buurtgenoten de gelegenheid elkaar duurzaam  - jaar in jaar uit -  te ontmoeten. Hierdoor neemt sociale cohesie toe, er ontstaan vriendschappen en de kans op eenzaamheid neemt daarmee af.

Heeft u interesse? Neem contact op met GoldenSports om de mogelijkheden te bespreken.
Leonie Everts, Programmamanager GoldenSports
info@goldensports.nl | www.goldensports.nl | 06-14283490