Nieuwsbericht

De Week van Zorg en Welzijn

5 maart 2019 | 2 minuten lezen

Heel Holland Zorgt
Zaterdag 2 maart was de eerste aflevering van de serie Heel Holland Zorgt te zien bij SBS6. Vijf BN'ers stappen voor één dag uit hun comfortzone om in zorg en welzijn de handen uit de mouwen te steken. En dat is meer dan billen wassen in het bejaardenhuis! In zorg en welzijn werken koks, sportcoaches, ICT'ers - je kan het zo gek niet bedenken. En ja, natuurlijk ook therapeuten, sociaal werkers, verpleegkundigen, verzorgenden en artsen. In elke aflevering ook een reportage waarbij een sociaal werker gevolgd wordt. Het programma is opgezet rond de week van Zorg en Welzijn. Kijk hier de afleveringen, maar vergeet vooral niet aanstaande zaterdag de volgende aflevering in te starten. Download hier de promo van Heel Holland Zorgt.
In de week van Zorg en Welzijn is ook de Dag van de Sociaal werker, en wordt de nieuwe Sociaal werker van het jaar verkozen. 

Platform sociaal werk
Het programma wordt onder andere mogelijlk gemaakt door het platform sociaal werk. Dat heeft dit jaar extra geinvesteerd om het sociaal werk landelijk onder de aandacht te brengen. Hiervoor investeert het platform ook in de krant van Zorg en Welzijn die deze week bij heel veel huishoudens op de mat valt. Diverse sociaal werkers vertellen waarom zij voor dit vak gekozen hebben. Hier de kranten uit Oost-Nederland. 

Ter promotie van de Week van Zorg en Welzijn wordt landelijk bij 6,1 miljoen huishoudens de Special Week van Zorg en Welzijn bezorgd. De werkgeversorganisatie voor zorgaanbieders in Brabant Transvorm verspreidt de krant in Noord-Brabant. Diverse arbeidsmarktregio’s krijgen elk hun eigen regionale versie. In totaal bereikt de special 900.000 brievenbussen in Noord-Brabant. De special wordt verspreid tussen 2 en 6 maart 2019. In deze versie een interview met Sjef van der Klein, sociaal werker van het jaar 2018. 

 

Week van Zorg en Welzijn 2019
De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 11 t/m 16 maart 2019. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen hun deuren en laten zien wat werken in zorg en welzijn is. Er worden bijvoorbeeld  Meet & Greets, inspiratiemiddagen of speeddates georganiseerd. Lees hier al het nieuws over de week van Zorg en Welzijn. En organiseer zelf ook!

Kick-off en social media pakket
Op maandag 11 maart vindt de kick-off van de week van Zorg en Welzijn 2019 plaats op Paleis Soestdijk met Angela Groothuizen en Paul Haenen. In de bijlage meer info en de officiele persuitnodiging van de kick-off.

Voor de week van Zorg en Welzijn is ook een speciaal social media pakket samengesteld. Hierin staan alle tips en trucs om op social media aan te haken bijde campagne. Download het pakket hier en ga aan de slag. 

Lid wordenContact