Nieuwsbericht

Wie wordt op 13 maart de Sociaal Werker van het Jaar 2019?

20 februari 2019 | 1 minuut lezen

Esther de Bie, Norbert Wijnhofen of Samira Fdani? De filmpjes van de genomineerden voor de titel Sociaal Werker van het Jaar 2019 zijn hier te bekijken. Van 20 februari tot 12 maart 12.00 uur kon er gestemd worden. Het totaal van deze stemmen telt voor 25% mee voor het eindresultaat. Daarnaast bepalen de vakjury (50%) en de aanwezigen op het congres (25%) het eindresultaat.

Op  woensdag 13 maart wordt tijdens het congres de Dag van de Sociaal Werker 2019 in de Reehorst bekend gemaakt wie de titel Sociaal Werker van het jaar 2019 gaat dragen en het ambassadeurschap van Sjef van der Klein gaat overnemen. Wil je daar bij zijn? Bekijk het programma of meld je aan.

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2019 is een initiatief van de gezamenlijke sociale partners Sociaal Werk Nederland, CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg en Welzijn. Alle informatie over de verkiezing en eerdere sociaal werkers van het jaar vind je op www.sociaalwerkervanhetjaar.nl.

Wie zijn de drie genomineerden?

Samira Fdani is sociaal werker jeugdparticipatie en ouderbetrokkenheid bij Mooi welzijn in Den Haag. De jury nomineerde haar omdat Samira op bijzondere wijze een brug heeft geslagen tussen kinderopvang en het brede sociaal werk in de buurt en wijk.


Esther de Bie is sociaal werker met als specialisatie ouderenwerk bij Ons Welzijn in Oss, locatie Veghel. De jury gaf bij de nominatie aan dat Esther het ‘collectiveren’ tot kunst heeft verheven. Dat leidt tot prachtige initiatieven die altijd gericht zijn op het verbinden van mensen.

Norbert Wijnhofen is als sociaal werker actief bij Sterker sociaal werk in Nijmegen. Bijzonder is volgens de jury hoe Norbert op innovatieve wijze de verbinding maakt tussen de GGZ, Wmo en alle mensen in de wijk en buurt.