Nieuwsbericht

34 projecten tweede tranche maatschappelijke diensttijd van start en aanmelden derde tranche

12 februari 2019 | 2 minuten lezen

Afgelopen maand hebben 34 nieuwe projecten voor de maatschappelijke diensttijd door heel Nederland bericht gekregen dat ze financiering krijgen en van start kunnen gaan. In de maatschappelijke diensttijd krijgen jongeren de mogelijkheid om hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen tijdens een periode waarin ze zich vrijwillig inzetten voor een ander of voor de samenleving. Bij de nieuwe projecten kunnen jongeren hun talenten inzetten op terreinen als media, cultuur en musea, onderwijs, techniek en ICT, zorg en klimaat, duurzaamheid en circulaire economie. Bij elkaar opgeteld ontvangen de nieuwe projecten zo’n 10 miljoen euro uit de begroting van staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS).

Sociaal werk en MDT
Onder andere sociaal werk organisaties LEVgroep, KEaRN Welzijn, Stichting Wel.Kom en MeanderOmnium hebben subsidie gekregen uit de tweede tranche. De in totaal 34 nieuwe projecten (een selectie uit zo’n 130 aanvragen) ontvangen allemaal financiering vanuit de tweede subsidieronde van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Vanuit de eerste subsidieronde – in de zomer van 2018 – werden 41 projecten gefinancierd. De bijdrage van het Rijk loopt vanaf 2021 structureel op naar 100 miljoen.

Derde tranche
Gemeenten en hun natuurlijke partners worden met de nieuwe oproep uitgenodigd te experimenteren met de inrichting van de maatschappelijke diensttijd, gebaseerd op de aanpak van de Belgische Samenlevingsdienst. Voor deze subsidieoproep wordt op 13 februari een informatiebijeenkomst georganiseerd, die verplicht is voor potentiële indieners. Voor de aanvraag voor de derde tranche adviseren we leden te kijken naar de gehonoreerde projecten van de vier sociaal werk organisaties. Bekijk hier een overzicht van alle 34 nieuwe projecten

Maatschappelijke Diensttijd Festival
Tijdens het Maatschappelijke Diensttijd Festival op 29 maart van 12:30 tot 17:00 uur in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam ontdekken bezoekers wat de MDT voor hun organisatie kunnen betekenen.

Tijdens het festival is er van alles te doen. Jongeren, maatschappelijke organisaties, gemeenten, werkgevers en overheden ontmoeten elkaar en ervaren MDT op uiteenlopende manieren.

Meer informatie of aanmelden kan hier

Meer informatie
Meer informatie over de derde tranche kunt u hier vinden. Meer informatie over de randvoorwaarden vindt u in de factsheet hieronder en in de definitieve subsidie-oproep die op 18 maart 2019 opengesteld wordt. Voor inhoudelijke vragen kunt u nu al contact opnemen via amd@zonmw.nl of 070-349 52 45.

Lid wordenContact