Nieuwsbericht

Voorzitter Sociaal Werk Nederland vertrekt naar Raad van State

31 augustus 2018 | 1 minuut lezen

Marijke Vos legt per 1 oktober 2018 haar voorzitterschap neer van Sociaal Werk Nederland, de brancheorganisatie voor sociaal werk. Zij wordt per 1 oktober lid van de Afdeling Advisering van de Raad van State. Het kabinet-Rutte III heeft haar benoeming op vrijdag 31 augustus goedgekeurd.

Marijke Vos is sinds juni 2011 voorzitter van Sociaal Werk Nederland, toen nog de MOgroep. Haar tweede en laatste termijn zou in juni 2019 eindigen. Daarnaast is zij onder meer GroenLinks-senator.

Marijke Vos: ‘Ik had graag mijn tweede termijn bij Sociaal Werk Nederland willen uitdienen, maar dit is een eervolle functie waarin ik kan bijdragen aan de kwaliteit van wetgeving.’

Sociaal Werk Nederland waardeert de betrokken en bevlogen manier waarop Marijke Vos de waarde van het sociaal werk en het welzijnswerk voor de samenleving steeds over het voetlicht bracht. Zo heeft zij samen met de branche het sociaal werk de afgelopen jaren stevig op de kaart gezet.

Het bestuur van Sociaal Werk Nederland streeft ernaar om voor 1 januari 2019 een nieuwe voorzitter te benoemen. De taken van Marijke Vos worden tot die tijd waargenomen door Eric Lemstra, vicevoorzitter van Sociaal Werk Nederland en Lex Staal, directeur van Sociaal Werk Nederland.

Zie ook de berichtinggeving in het AD en de NRC.