Nieuwsbericht

Business Masterclass: “Het laat het effect zien van wat je doet”

22 mei 2024 | 2 minuten lezen

Eerder kondigden we de opening voor inschrijving van de Business Masterclass Sociaal Werk aan, een uniek leertraject van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Sociaal Werk Nederland. Aan het woord Linda Maaskant, projectleider en cultuurmakelaar bij Welzijn West Betuwe over haar ervaringen. Linda volgde cluster 1 van de masterclass.


Wat is de reden dat je de masterclass wilde volgen?
Linda: “Ik vind het een mooie gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen, zowel persoonlijk, als op het gebied van sociaal werk. En in mijn geval ook vanuit de projectleiderskant. Je merkt dat het steeds belangrijker wordt om zichtbaar te maken wat je doet.”

Hoe heb je het leertraject ervaren?
“Het was concreet en interactief. Het projectplan dat je maakt stel je op aan de hand van het Program Canvas Model. Dat geeft veel handvatten en laat je zien welk effect het heeft wat je doet. Het is een model dat je goed kunt toepassen in de praktijk.

Is er ook iets wat je minder leuk of minder van toepassing vond?
“Iedere gemeente  en ieder sociaalwerkorganisatie werkt op een andere manier. Dat is weleens lastig”, vertelt Linda. “Daarnaast, juist omdat ik het traject leuk vond, had van mij cluster 2 aaneengesloten mogen worden gegeven. De vervolgstappen na cluster 1 kun je natuurlijk zelf zetten en dat doe ik ook, maar direct doorpakken vind ik persoonlijk prettig.”

Wat is voor jou de toegevoegde waarde van de masterclass?
“Het is voor iedereen toepasbaar, niet per se alleen voor managers. Buiten dat het concreet is, is het ook praktisch. En ik vond het leuk om vanuit een andere invalshoek na te denken over je eigen werk.”

De deelnemers lopen tegen dezelfde problematiek aan. Het type organisatie of de omgeving (stedelijk of op het platteland) waar ze werken kan anders zijn, maar de problemen blijven min of meer hetzelfde. Dat ze met hun ‘class-genoten’ nog eens van gedachten kunnen wisselen, ook nu ze het eerste cluster hebben afgesloten, wordt gewaardeerd.

Zou je de Business Masterclass aanbevelen aan collega’s in de branche?
“Jazeker!”, zegt Linda enthousiast. “Het is leuk om te doen. Het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, maar zeker ook aan je ontwikkeling op werkgebied. Je leert te denken vanuit een ambitie en iedere keer kom je terug bij de vraag ‘wat is nodig om die ambitie te bereiken?’ Ik merk dat het mij enorm helpt om anders te kijken.”


Wil je je inschrijven? 
Meld je hier aan. Inschrijven kan tot dinsdag 10 september 2024. 

Ben je enthousiast, maar wil je toch nog meer weten? We organiseren twee introductiebijeenkomsten met hoofddocent Hans Cremer.

Meld je aan voor maandag 27 mei 2024 van 15:30 tot 16:30 uur. 
Meld je aan voor maandag 10 juni 2024 van 15:30 tot 16:30 uur. 

Om meer te weten over de inhoud van de masterclass, de data en de kosten, lees dan het nieuwsbericht Business Masterclass Sociaal Werk: inschrijven kan weer.

Heb je nu al vragen? Neem dan contact op met adviseur innovatie, kwaliteit en ontwikkeling Eva Bos via ebos@sociaalwerk.nl.