Nieuwsbericht

Nieuwe scholing in de maak met als doel: duizend extra opbouwwerkers

8 mei 2024 | 6 minuten lezen

Sociaal Werk Nederland en Krachtproef, kennisplatform van opbouwwerkers, hebben het initiatief genomen om tot een nieuwe verdiepende opleiding voor opbouwwerk te komen. Het ministerie van VWS steunt dit initiatief. Het doel is om ervoor te zorgen dat er de komende jaren duizend extra opbouwwerkers in Nederland worden opgeleid. Daarom zullen er nog dit jaar, verspreid over Nederland, een aantal pilots starten. Waaronder in mei in Zwolle en Limburg. 
 
De pilots moeten helder maken welke kennis en kunde opbouwwerkers op hbo-bachelor-niveau in de toekomst nodig hebben. Door dit te vertalen naar leeruitkomsten die leerwegonafhankelijk kunnen worden getoetst, kan maatwerk worden geboden. Juist voor beroepskrachten en zij-instromers die zich verder willen bekwamen in dit waardevolle vak. 
  

15 mei: Zwolle 
Op woensdag 15 mei van 15.00 tot 17.00 uur organiseren we met Krachtproef een bijeenkomst bij Brainz in Zwolle, in samenwerking met Hogeschool Windesheim en Viaa. Kom er ook bij en neem vooral ook een (HR)-manager of staf/beleidsmedewerker mee. Op deze manier kunnen we de mogelijkheden van een pilot in de brede regio Zwolle onderzoeken. 

 

16 mei: Limburg 

Op donderdag 16 mei van 15-17 uur organiseren wij bij Zuyd Hogeschool bij Ligne 1 in Sittard een bijeenkomst. Meld je aan, neem een collega van HR of staf/beleid mee en deel dit bericht binnen je organisatie. Zo kunnen wij samen de mogelijkheden van een pilot in Limburg onderzoeken. 

 

Eerdere bijeenkomsten vonden al plaats in de regio Arnhem en Amsterdam. Aangezien we meerdere pilots willen starten in verschillende delen van in het land, verkennen we ook in andere regio’s welke mogelijkheden er zijn voor een starten van een pilot. We houden je op de hoogte. 

 
Heb je vragen of wil je je aanmelden, neem dan contact op met projectleider Hans Timmerman (e-mail hans.timmerman@opbouwendontwikkelen.nl) of senior adviseur Edwin Luttik (e-mail luttik@sociaalwerk.nl).