Nieuwsbericht

Tip: congres over sociale benadering palliatieve zorg

6 mei 2024 | 1 minuut lezen

Wil jij je kijk op samenwerken van zorg en sociaal professionals en formeel en informeel ondersteuners verbreden en uitdiepen in één middag? Noteer dan woensdag 26 juni in de agenda. Onder de titel ‘Connecting Communities, hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg’, organiseren Carend, Agora en Stichting Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) dan een middagcongres in de Jaarbeurs in Utrecht.

Dit geaccrediteerde* middagcongres is een onderdeel van het samenwerkingsproject over ‘Bewustwording noodzaak Passende Palliatieve Zorg en Ondersteuning vanuit het Sociaal Domein’. Dit project heeft als doel de bewustwording over integrale palliatieve zorg en ondersteuning te vergroten bij professionals in het sociaal domein, bestuurders en beleidsmakers op lokaal en regionaal niveau.

In het congres op woensdag 26 juni van 13.00 tot 17.00 uur ligt de nadruk op de sociale benadering van palliatieve zorg voor goede kwaliteit van leven. Mensen in de palliatieve levensfase willen vaak mee kunnen blijven doen in de samenleving. Naast goede fysieke zorg, willen ze blijven werken, naar school gaan of studeren, sociale contacten onderhouden en passend wonen. In het dagelijks leven blijkt dat niet altijd eenvoudig. 

In Utrecht komt een groep inspirerende pioniers, deskundigen en opiniemakers bijeen. De dagvoorzitter is Pieter Hilhorst en sprekers zijn onder andere gezondheidseconoom Marcel Canoy, longarts Sander de Hosson, lector persoonsgerichte (palliatieve) zorg Marieke Groot, hoogleraar Design for Public Health Judith Rietjens en netwerkcoördinator palliatieve zorg Wies Wagenaar. In een afwisselend, interactief programma bieden ze nieuwe inzichten in de sociale benadering van zorg en ondersteuning voor kwetsbare groepen in de palliatieve levensfase en hun naasten. Je maakt kennis met nieuwe initiatieven en doet kennis op aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Ontdek wat je daarvan kunt leren en ga met elkaar in gesprek over wat je samen anders kunt doen. 

* Via Registerplein wordt accreditatie aangevraagd voor sociaal werk.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van Agora.