Nieuwsbericht

Is jouw organisatie digitaal weerbaar en klaar voor de NIS2-wet?

12 februari 2024 | 1 minuut lezen

Tienduizenden computersystemen zijn kwetsbaar voor inbraak, meldde het NOS Journaal gisteravond. Het kan gaan om apparatuur die bedrijfsnetwerken beschermt, maar ook om servers die websites en e-mail hosten. Hoe is het in jouw organisatie gesteld met de digitale veiligheid? En ben je al voorbereid op de aankomende NIS2-wetgeving? Ga gratis aan de slag met platform Samen Digitaal Veilig en meld je aan voor één van de webinars.

Samen Digitaal Veilig

Niet alle sociaalwerkorganisaties hebben de tijd of de kennis in huis om zich goed tegen digitale dreigingen te beveiligen. Daarom bieden we hulp met het platform Samen Digitaal Veilig, een initiatief van MKB-Nederland in samenwerking met branche- en beroepsorganisaties, waaronder Sociaal Werk Nederland, en met steun van de ministeries van Justitie en Veiligheid en Economische Zaken. Het platform helpt je met het slim invoeren van enkele simpele maatregelen die jouw digitale veiligheid snel verhogen. Je medewerkers spelen hierin een belangrijke rol, net als je IT-leverancier(s). Ga naar platform Samen Digitaal Veilig om je kosteloos aan te melden. 

Bereid je voor op de NIS2-wet
Vanuit de Europese Unie is de Network and Information Security (NIS2) richtlijn ontwikkeld, gericht op het verbeteren van de digitale weerbaarheid van Europese lidstaten. Deze wet verplicht cybersecuritymaatregelen voor grote maar ook kleinere bedrijven, en treft mogelijk ook onze branche. We merken dat er nog veel vragen zijn bij onze leden als het gaat over NIS2. Meld je daarom aan voor één van de webinars van Samen Digitaal Veilig. Hierin leggen experts meer uit over de nieuwe wet én krijg je meer informatie over het NIS2-keurmerk. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven voor één van de oriëntatie webinars.

Profielfoto van Moes
13 februari 2024
Profielfoto van Moes
13 februari 2024

Ik heb mij kort geleden verdiept in de NIS/2 en ben tot conclusie gekomen dat NIS/2 niet van toepassing is op Welzijnsorganisaties. Ik ben benieuwd op basis waarvan is geconcludeerd dat NIS/2 onze sector wel treft.