Nieuwsbericht

Lancering handreiking Aan de slag met rechtsbescherming!

8 november 2023 | 1 minuut lezen

Sociaaljuridische ondersteuning voor inwoners versterken? Ontdek wat jij kan doen in jouw gemeente tijdens de lancering van de handreiking Aan de slag met rechtsbescherming. Kom ook!


Iedereen in Nederland heeft recht op sociaaljuridische informatie, advies en ondersteuning. Waar je ook woont en in welke situatie je ook zit. Maar de juiste weg vinden naar antwoorden is niet eenvoudig. 


Handreiking Aan de slag met rechtsbescherming
Tijdens deze bijeenkomst op 12 december lanceren we de online handreiking Aan de slag met rechtsbescherming. Aan de hand van zeven bouwstenen neemt de handreiking je mee in de mogelijkheden om sociaaljuridische ondersteuning lokaal voor alle inwoners te organiseren. Laat je inspireren door de vele praktijkvoorbeelden en lees wat je vanuit jouw rol in de uitvoering, beleid of management kunt doen. 
 

Mystery Module en factsheet lokaal aanbod
Daarnaast spelen we de Mystery Module rechtsbescherming en presenteert Significant de resultaten van hun inventarisatieonderzoek naar eerstelijns sociaaljuridische dienstverlening. Over elke gemeente is er ook een factsheet met informatie over het aanbod aan sociaaljuridische ondersteuning in die eigen gemeente beschikbaar, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als nulmeting om met de handreiking aan de slag te gaan. 


Wanneer?
Dinsdag 12 december 2023 van 10:00 tot 13:00 uur. Vanaf 12:00 uur is er een lunch.

Waar?
Divosa, Aïdadreef 8 in Utrecht.

Deelname en kosten
Deze bijeenkomst is bedoeld voor:

  • Leden Sociaal Werk Nederland
  • Divosa-leden en hun (beleids)medewerkers
  • Professionals en partners in het sociaal en juridisch domein

Deelname is gratis. 

Meer informatie en aanmelden
Wil je meer weten over de bijeenkomst en wil je je aanmelden? Dat kan hier.