Nieuwsbericht

Oproep aan overheid en politiek: Wij zijn hier

23 oktober 2023 | 1 minuut lezen

“Ver weg, achter gesloten deuren, zoeken mensen met macht naar oplossingen voor maatschappelijke problemen. Zoals ongelijkheid en armoede, eenzaamheid en gebrek aan vertrouwen. Ze zoeken naar antwoorden op de verkeerde plekken. Want wij zijn het antwoord. Wij weten wat onze gemeenschappen nodig hebben. Verbinding, kansen, ontmoetingsplekken. Wij zorgen daarvoor. Wij zijn hier.”

Met de nieuwe, gezamenlijke campagne Wij zijn hier wil een samenwerkingsverband van ruim zestig maatschappelijk organisaties, waaronder Sociaal Werk Nederland, laten zien hoe belangrijk maatschappelijke initiatieven zijn voor het oplossen van de problemen in onze samenleving. De ambitie is om politici en ambtenaren te inspireren om de komende jaren gezamenlijk aan de slag te gaan met maatschappelijke opgaven en de talenten, ervaringen en ideeën van wijkbewoners nog meer te benutten.
 


De campagne is een initiatief van LSA bewoners, Spil in de Wijk, Nederland Zorgt Voor Elkaar (NLZVE), Noaber, VSBfonds, The DOEN Foundation, Buurkracht, Vereniging NOV, Social Enterprise NL, Katalys en vele anderen.

Op de website Wijzijnhier.nl vind je meer informatie over de campagne en manieren om te helpen de boodschap te verspreiden.

Ook M’hamed Yahia, sociaal cultureel werker bij LEVGroep Helmond en genomineerde voor Sociaal Werker van het Jaar 2023, speelt een rol in de campagnevideo.