Nieuwsbericht

Geactualiseerd functieboek Cao Sociaal Werk is nu beschikbaar

12 oktober 2023 | 1 minuut lezen

Het geactualiseerde functieboek is klaar! Je vindt het functieboek in de op 9 oktober gepubliceerde Cao Sociaal Werk. Mede dankzij de intensieve betrokkenheid van werkgevers en werknemers ligt er nu een actueel en herkenbaar functieboek.

In het functieboek zijn de in de sector veel voorkomende functies opgenomen, de zogenaamde ‘referentiefuncties’. Nieuw in het boek is de functie van sociaal werker en die van ervaringsdeskundige.

De betreffende cao-artikelen komen overeen met het functieboek. Ook is de cao in lijn gebracht met een recente uitspraak van de Hoge Raad. De Hoge Raad heeft bepaald dat onregelmatigheidstoeslag moet worden uitbetaald over zowel het wettelijke als het bovenwettelijke verlof.

Wanneer gebruik je het?
Het functieboek geeft een referentiekader om functies in te delen, maar je kunt het ook gebruiken om loopbaanpaden uit te stippelen. Van een aantal functies is verschillende niveaus beschikbaar. Daarnaast hebben alle functiebeschrijvingen een nieuw format en zijn ze beter en toegankelijker beschreven.

Het geactualiseerde functieboek leidt niet direct tot veranderingen van functies. De beschreven functies binnen de organisaties blijven gewoon van kracht.

Meer informatie
Alle informatie over het functieboek staat op de website van Sociaal Werk werkt!. Deze site wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie zoals bijvoorbeeld de veelgestelde vragen. Ook worden er webinars georganiseerd. Houd de berichtgeving hierover goed in de gaten.