Nieuwsbericht

Stronger Together: learning event over eenzaamheid bij jongeren

30 augustus 2023 | 1 minuut lezen

Op dinsdag 3 oktober opent dagvoorzitter Irene Moors het learning event Stronger Together in Ede. Na een indrukwekkende act door Live You Story duiken we de diepte in samen met Dr. Corine Dijk. Vanuit psychologisch perspectief vertelt ze waarom het sommige jongeren niet lukt om sociale contacten aan te gaan. Ook deelt ze wat de invloed is van schaamte, verlegenheid en teleurstelling. Na deze boeiende lezing zijn er verschillende inspiratie- en dialoogsessies op het gebied van beleid, praktijk en onderzoek.

Een greep uit het programma
Stronger Together heeft een gevarieerd programma dat interessant is voor beleidsmedewerkers, jongerenwerkers, sociaal werkers, onderwijsprofessionals, directieleden en bestuurders. Inspiratie- en dialoogsessies worden verzorgd door o.a. Movisie, het Nederlands Jeugdinstituut, 113 zelfmoordpreventie, Stichting Join Us en onderzoekers van Radboud University en Utrecht University. De dag wordt met veel plezier gepresenteerd en afgesloten door dagvoorzitter Irene Moors!

Inspiratie- en dialoogsessies

  • Inspiratiesessie: Eenzaamheid onder lhbti+ personen door het Nederlands Jeugdinstituut en Movisie
  • Dialoogsessie: Eenzaamheid in relatie tot mentale gezondheid in gesprek met o.v.b. het Nederlands Jeugdinstituut en Movisie
  • Inspiratiesessie: Suïcide en voorlichting door 113 zelfmoordpreventie
  • Dialoogsessie: Jongeren met eenzaamheidsgevoelens bereiken en activeren Door Daphne van Rhee (gemeente Utrecht), Myke van Asseldonk (Join Us)
  • Inspiratiesessie: Het belang van de omgeving rondom jongeren: Wetenschappelijke inzichten rondom eenzaamheid. Door Dr. Marlies Maes, universitair docent en wetenschapper Utrecht University
  • Dialoogsessie: In gesprek met wetenschappers Door Dr. Maaike Verhagen (Radboud University) en Dr. Marlies Maes (Utrecht University)

Praktische info
Voor slechts € 55,- kun je deze leerzame en inspirerende dag bijwonen. Wacht niet te lang: de locatie biedt ruimte aan 250 professionals. Stronger Together vindt plaats bij Akoesticum in Ede. Het inhoudelijke programma duurt van 10.00u tot 14:00u. Meer info en aanmelden: www.stronger-together.nl

Organisatie Stronger Together wordt in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport georganiseerd door Join Us, het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie en Sociaal Werk Nederland. En wordt mede mogelijk gemaakt door de Noaber Foundation, Radboud Universiteit, Universiteit van Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.