Nieuwsbericht

Alle niet te missen bijeenkomsten van het najaar op een rij

30 augustus 2023 | 4 minuten lezen

De zomer maakt langzaam plaats voor de herfst dus is het de hoogste tijd om vooruit te kijken. Ook dit najaar staan er namelijk weer veel interessante, inspirerende en noodzakelijke bijeenkomsten, trainingen en congressen op de planning. Graag zetten we de belangrijkste voor u op een rij. Meld u op tijd aan en deel deze mail vooral ook binnen uw organisatie.

Informatiebijeenkomst Business Masterclasses Sociaal Werk
Maandag 11 september en 3 oktober
Geïnteresseerd in de Business Masterclasses Sociaal Werk? In deze bijeenkomst krijg je meer informatie over het programma, de stof en welke vaardigheden je ontwikkelt. Hoofddocent Hans Cremer (HvA) beantwoordt al je vragen in een online sessie van 1,5 uur.

Introductiebijeenkomst Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk
Donderdag 21 september
Tientallen leden zijn inmiddels gecertificeerd, anderen zijn onderweg. En u? Wilt u ook starten, maar weet u niet goed hoe? Of heeft u meer informatie nodig om een besluit te kunnen nemen? Sociaal Werk Nederland organiseert een introductiesessie voor leden die het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk nog niet hebben. Dit najaar staan er meerdere bijeenkomsten op de planning om kennis te maken of aan de slag te gaan met het Kwaliteitslabel. Klik hier voor het overzicht. 

De Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk
Donderdag 28 september
Op 28 september is Zwolle the place to be. Dan wordt namelijk in poppodium Hedon de Dag van het Kinder- en Jongerenwerk georganiseerd. Deze dag sta JIJ in de spotlights. De schijnwerpers staan gericht op jouw vakbekwaamheid, passie en kennis. Het thema van de dag is dan ook: Spot On!

Bijeenkomst personeelsfunctionarissen (OPOF)
Donderdag 28 september
Twee keer per jaar organiseert Sociaal Werk Nederland een bijeenkomst speciaal voor P&O en HR professionals. Tijdens deze bijeenkomsten staat het delen van inzichten over arbeidsrecht, de cao, HRM-ontwikkelingen en de arbeidsmarkt centraal. Een van de sprekers van deze editie is Arjan Banach, over inspirerend werkgeverschap. Deelname is kosteloos, maar let op: het aantal plekken is beperkt.

Agenda van het Sociaal Werk 2023: het belang van vitale relaties
Donderdag 5 oktober
Spanningen tussen bevolkingsgroepen, kinderen van wie de ouders uit elkaar gaan of moeizame ervaringen met ambtenaren, relaties tussen mensen zijn vaak problematisch. Vitale relaties zijn de 'core business' van sociaal werkers. Het belang van vitale relaties is dan ook het thema van de Agenda van het Sociaal Werk 2023 op donderdag 5 oktober a.s. in Utrecht.

Workshop zelfevaluatie Kwaliteitslabel
donderdag 19 oktober
Wil je met jouw organisatie aan de slag met het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk, maar vind je het lastig om met de zelfevaluatie te beginnen? Dan biedt deze training hulp. Certificerende instelling CIIO neemt deelnemers in deze workshop bij de hand, zodat je met een ingevulde zelfevaluatie naar huis gaat. Bedoeld voor werknemers binnen kleine tot middelgrote lid-organisaties die zich bezighouden met kwaliteit. Dit najaar staan er meerdere bijeenkomsten op de planning om kennis te maken of aan de slag te gaan met het Kwaliteitslabel. Klik hier voor het overzicht. 

Succesvol partnerschap, dialoog over de inkoop sociaal domein
Donderdag 26 oktober
Nodig je gemeente uit en ga in gesprek over hoe je samen de transformatie in IZA en GALA  waar kan maken. Een dialoog over de maatschappelijke opgave in wijken en buurten, over hoe je doelen formuleert die je kunt vertalen naar impact en reële, waardevolle resultaten. Een dialoog over wat de beoogde impact vraagt aan kwaliteit van dienstverlening en vakmanschap. En meer…

Congres Zorg en sociaal: naar een gedeeld verhaal
Donderdag 9 november
Welke bijdrage kan sociaal werk leveren aan de doelstellingen van het Integraal Zorg Akkoord (IZA)? Hoe maken we samen echt werk van preventie en brengen we de werelden van zorg en welzijn dichter bij elkaar? Dit congres wordt georganiseerd door Tinten en Sociaal Werk Nederland.

ALV sociaal Werk Nederland
Woensdag 29 november
Zet het vast in je agenda! De verkiezingen zijn dan net achter de rug, heeft dat impact op ons werk? En zo ja, hoe dan? Verder komen de vaste onderdelen voor de najaars-ALV aan bod, namelijk het jaarplan en de begroting voor 2024. En waarschijnlijk is het dan ook het moment om het te hebben over het nieuwe pensioenstelsel. In de ochtend, een fysieke bijeenkomst in het midden van het land.