Nieuwsbericht

Nieuwe subsidieronde voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed

16 augustus 2023 | 1 minuut lezen

Sociaalwerkorganisaties in Nederland beschikken over zo’n 1.500 buurthuizen en wijkcentra, waarvan een deel in eigendom. Ben je van plan het pand te verduurzamen? Check dan de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) die ook buurthuizen en wijkcentra betreft en op maandag 18 september a.s. wordt opengesteld. Ben je huurder van maatschappelijk vastgoed? Attendeer dan je gemeente/verhuurder op deze subsidieregeling.

De DUMAVA-regeling is bedoeld om eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet te komen in de kosten die zij maken om gebouwen te verduurzamen. Zo kunnen de stookkosten en de CO2-uitstoot worden verlaagd. Na een eerste ronde in 2022, heeft de Rijksoverheid voor deze regeling nu 190 miljoen euro beschikbaar gesteld. De subsidie bedraagt minimaal 5.000 euro per aanvraag. Aanvragen is mogelijk van maandag 18 september 2023 tot 31 december 2024.

Veelgestelde vragen
Op donderdag 29 juni jl. vond een webinar plaats over de subsidieregeling DUMAVA. Heb je vragen over de wijzigingen of de nieuwe openstelling? Kijk dan hier het webinar terug en bekijk of je in aanmerking komt en wat je moet doen om een aanvraag in te dienen. Lees ook dit overzicht van veelgestelde vragen. Je kunt via dit contactformulier ook een gratis oriënterend gesprek aanvragen met één van de adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij informeren je graag over de subsidie en procedure.

Tip: zet de aanvraag alvast klaar!
Vanaf maandag 4 september a.s. om 9.00 uur is het al mogelijk om een conceptaanvraag klaar te zetten in Mijn RVO. Deze hoef je op 18 september dan alleen nog in te dienen. Voor de aanvraag heb je minimaal eHerkenning niveau 2+ nodig. Heb je deze nog niet, vraag dan alvast eHerkenning aan.

Eerder aangevraagd?
Heb je in oktober 2022 al DUMAVA aangevraagd? De regeling is op enkele punten gewijzigd. Lees meer over de belangrijkste wijzigingen in dit nieuwsbericht van de RVO.

De laatste informatie over de subsidieregeling vind je op de website van de RVO.