Nieuwsbericht

Workshop sociaal werk en gemeente: samen voor een krachtige sociale basis

11 augustus 2022 | 1 minuut lezen

Heb je je al ingeschreven voor het (gratis) Congrestival ‘Back to basics, omzien naar elkaar’ op vrijdag 23 september a.s. in Krachtstation Kanaleneiland, Utrecht?

Sociaal Werk Nederland verzorgt er een workshop over het belang van duurzame samenwerking tussen sociaalwerkorganisatie en gemeente, als je samen werkt aan een sterke sociale basis. Wat zijn de succesfactoren en randvoorwaarden voor zo’n partnership? We hebben twee duo’s bereid gevonden om hun ervaringen te delen: vanuit gemeente Westerkwartier komen senior beleidsadviseur Erna Muntendam en Joep Schuringa, directeur Sociaal Werk De Schans. En vanuit gemeente Roosendaal komt adviseur sociaal domein Sabina de Bruijn samen met gebiedsmanager Lianne Ribbens van WijZijn Traverse. Zij delen hun ervaringen en gaan ook graag met de deelnemers in gesprek. Wat kunnen we van elkaar leren? De workshop wordt geleid door Jennifer Elich.

Wil je erbij zijn? Ga dan naar de website van Movisie, meld je aan voor het fysieke programma en selecteer in het ochtendprogramma (11.10 tot 12.10 uur) workshop nr. 6 (titel ‘Sociaal professionals. Handen ineen’). Graag tot dan!

Het congrestival wordt georganiseerd door Movisie in samenwerking met diverse partners waaronder Sociaal Werk Nederland, WijkWijzer, MantelzorgNL en de ministeries van VWS en BZK. Bekijk het gehele programma hier.