Nieuwsbericht

Gestegen brandstofprijzen en reiskostenvergoeding

24 maart 2022 | 1 minuut lezen

Het is niemand ontgaan: de stijgende brandstofprijzen en daarmee oplopende reiskosten. Hoe kunt u als werkgever hiermee omgaan? 

De huidige cao biedt de mogelijkheid om op organisatieniveau een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer af te spreken. Voor wat betreft de dienstreizen gaat de cao uit van een kilometervergoeding tussen de € 0,30 en de € 0,37, afhankelijk van het aantal kilometers.

Daarnaast heeft het kabinet aangekondigd de accijnzen op brandstof te verlagen met ingang van 1 april 2022. Deze verlaging is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen die het kabinet heeft genomen als tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen en de aanhoudende inflatie.

Vooralsnog is er geen reden om de cao op dit punt aan te passen, maar natuurlijk houden we de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten. Mocht het wenselijk zijn voor uw organisatie om een afwijkende afspraak te maken op het huidige beleid, kunt u altijd in gesprek gaan met uw OR/PVT. Let er dan op dat u deze afwijkende regeling tijdelijk laat zijn.