Nieuwsbericht

Nederlandse GGZ zoekt samenwerking met sociaal werk

8 februari 2022 | 1 minuut lezen

De Nederlandse ggz beseft dat samenwerken met het sociaal domein, waaronder het sociaal werk, essentieel is om te komen tot echt herstel van mensen met ernstige psychische problemen. Daarom nodigen ze leden van Sociaal Werk Nederland uit om mee te doen aan twee recent gestarte leernetwerken.

Het waardenetwerk Volwaardig burgerschap is één van de zes waardenetwerken van de Nederlandse ggz, en heeft als ambitie dat mensen met psychische problemen deelnemen aan de maatschappij en daardoor ook herstel ervaren. Daarom nodigen zij sociaalwerksorganisaties uit om mee te doen aan twee recent gestarte leernetwerken van het waardenetwerk, waarin we op dit moment met 20-30 professionals vanuit de GGZ, herstelinitiatieven en gemeenten een community opbouwen om met elkaar vanuit praktijkvragen te leren en te ontwikkelen.

Wat een leernetwerk is, vertelt hoogleraar ouderenparticipatie Tineke Abma in een inspirerende lezing op de laatste online netwerkbijeenkomst: 'Ben je bezig met gebiedsgericht samenwerken, op een andere manier samenwerken met GGZ, herstelinitiatieven, inclusieve wijken en maatschappij of met het doorbreken van het dominante medische denken, dan nodigen we u van harte uit om met ons mee te leren.'

Voor meer informatie over wat de leernetwerken inhouden kunt u contact opnemen met Liesbeth van Gent, netwerkcoördinator van het Waardenetwerk Volwaardig burgerschap (lgent@denederlandseggz.nl).