Nieuwsbericht

Van contact naar connectie, samen sterk in de wijk

19 januari 2022 | 1 minuut lezen

Als we in het sociaal domein de echt hardnekkige maatschappelijke problemen het hoofd willen bieden, dan hebben gemeenten en het sociaal werk elkaar hard nodig. Bestaanszekerheid, kansengelijkheid versterken. Of gezondheidsverschillen en ondermijnende criminaliteit tegengaan: het lukt alleen als we het samen doen. Daarom organiseert Sociaal Werk Nederland samen met Divosa op 1 april het congres ‘Van contact naar connectie, samen sterk in de wijk’ exclusief voor directeuren sociaal domein en directeur-bestuurders van sociaalwerkorganisaties. Deelname is kosteloos, aanmelden kan hier.

Dat partijen in het sociaal domein goed moeten samenwerken om hardnekkige maatschappelijke vraagstukken aan te pakken, dat weten we. En dat doen we ook. Al was het maar in de relatie opdrachtgever/opdrachtnemer. Maar wat als we de band sterker maken? Wat als we elkaar écht leren kennen en nog een stap verder gaan? Want juist gemeenten en het sociaal werk kunnen samen het verschil maken in de wijken. En dat is waar die taaie vraagstukken zich manifesteren.

Door in de wijken sterke netwerken te bouwen, sneller in actie te komen en te focussen op dieperliggende oorzaken van problemen, kunnen we ze samen aanpakken. Als gemeenten en sociaal werk werken vanuit een gezamenlijke opgave en gedeeld eigenaarschap en dat vanuit vertrouwen doen, dwars door alle domeinen heen, wat zouden we dan samen kunnen bereiken?

Ontmoeting en inspiratie
Tijdens het congres delen we voorbeelden van zulk partnerschap uit de praktijk, laten we de uitdagingen zien waar we samen in de wijken voor staan en zetten we de eerste stap om nauwer samen te gaan werken.

Keynote spreker is sociaal psycholoog en onderzoeker Ard Sprinkhuizen. Ook delen Erik Dannenberg (voorzitter Divosa) en de voorzitter van Sociaal Werk Nederland hun kijk op een sterke samenwerking tussen gemeenten en sociaal werk. Daarbij staat de persoonlijke ontmoeting tussen gemeenten en sociaal werk centraal. Daarom nodigen we deelnemers uit om zich als duo aan te melden: gemeente en sociaal werk samen. Zijn jullie er ook bij?

Let op: Exclusief voor directeuren/managers sociaal domein en directeur-bestuurders van sociaalwerkorganisaties.
Aanmelden kan hier

  • Locatie: Aidadreef 8, 3561 GE Utrecht
  • Datum en tijdstip: vrijdag 1 april 2022 van 09:30 uur tot 13:30
  • Exclusief voor directeuren/managers sociaal domein en directeur-bestuurders van sociaalwerkorganisaties