Nieuwsbericht

Online jongerenwerk: de laatste trainingsmogelijkheid!

8 november 2021 | 1 minuut lezen

Dat jongerenwerkers zowel online als offline moeten kunnen werken, is sinds corona geen opzienbarende uitspraak meer. Maar wat doe je wel en niet online? Wat zijn de risico’s en wat is de meerwaarde?

Sociaal Werk Nederland en JOZ organiseren 12 gratis trainingen over "Online jongerenwerk" voor jongerenwerkers in heel Nederland, onder de noemer ‘#Awareness’. We hebben inmiddels acht trainingen achter de rug. Het enthousiasme is groot!

Om ook wie verhinderd was de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan deze training, organiseren we een online versie in de vorm van een webinar, op 24 november 14.00 uur.

Ricardo Danning, leidinggevende bij JOZ in Rotterdam, verzorgt de training.

Waar gaat de training over
In deze praktijktraining worden de do’s en dont’s van 4,5 jaar online jongerenwerk van JOZ in Rotterdam behandeld. Welke fouten kun je voorkomen en wat kunnen jongerenwerkers juist wél doen? Na deze training kunnen jongerenwerkers echt direct aan de slag in hun eigen werkveld.

Doel training
Doel van de trainingen: het enthousiasmeren van sociaalwerkorganisaties en jongerenwerkers om hier serieus mee aan de slag te gaan; het bieden van handvatten om jongeren beter te ondersteunen. Het gaat niet alleen om de handigheid in het online werken maar echt om de kansen die het online jongerenwerk biedt. Hoe kun je als jongerenwerker die het beste benutten en hoe haal je het uiterste uit online jongerenwerk?

Training ook voor leidinggevende
De training is uiteraard bedoeld voor jongerenwerkers, maar ook leidinggevenden zijn welkom. Om effectief aan de slag te gaan met online jongerenwerk is immers draagvlak van de organisatie nodig. Als je als jongerenwerker online aan de slag wilt gaan dan mag je dat van je organisatie vragen en verwachten. De organisatie is verantwoordelijk voor de investering in tijd en middelen om dit serieus op te pakken.

Meld je hier aan!
Webinar, online, 24 november: hier vind je de aanmeldlink.

Lid wordenContact