Nieuwsbericht

De sociale opgave van de energietransitie: trainingen!

1 september 2021 | 1 minuut lezen

De energietransitie lijkt vooral over geld en techniek te gaan. Terwijl het juist een sociale opgave is. Hoe ingewikkeld het soms ook lijkt, mensen maken het verschil. De aandacht voor de sociale kant van de energietransitie groeit snel. Kortom: als opbouwwerker kun je een hele mooie rol spelen in het activeren van mensen in de energietransitie. Sociaal Werk Nederland werkt achter de schermen steeds meer samen rond dit groeiende thema: niet alleen met de BPSW en Movisie, maar ook met gemeenten en provincies.

Hieronder vind je alvast twee mogelijkheden om je als sociaalwerker, opbouwwerker of organisatie te oriënteren op dit onderwerp.

1)   Wil jij de sociale schakel in de energietransitie zijn? 
Dan moet je er natuurlijk wel voldoende vanaf weten. Daarom organiseert kennisplatform Energie+ in samenwerking met BPSW de training ‘Introductie in de energietransitie. In vier bijeenkomsten vanaf oktober t/m januari 2022 word je op de hoogte gebracht van alles wat je als opbouwwerker moet weten over de energietransitie. Er wordt ingegaan op wat jij nodig hebt om de sociale schakel te zijn. Welke kennis en kwaliteiten handig zijn, hoe je aan tafel komt bij gemeenten en woningcorporaties en hoe je ‘gewone’ mensen enthousiast krijgt voor de energietransitie.

Deze training Introductie in de energietransitie wordt verzorgd door experts die heel goed begrijpen welke rol jij als opbouwwerker kunt spelen. Geen saaie techneuten, maar mensen die opbouwwerkers een warm hart toedragen.
Meld je aan via www.energieplus.nl/introductie_in_de_energietransitie en versterk je rol als sociale schakel in de energietransitie!

2)   Drie online sessies 'klimaatrechtvaardige energietransitie'. 
Er is een groeiende aandacht in het sociaal werk om bij te dragen aan een klimaatrechtvaardige energietransitie. Maar, wat kan en moet het sociaal werk precies bijdragen? Daarover organiseert Movisie drie online sessies. Samen verdiepen we ons in de thematiek en onderzoeken we wat je als sociaal werker kunt betekenen in dit prangende vraagstuk.

Datum en tijd: Maandag 27 september 2021 van 13:00 tot 14:30 uur
Locatie: Online

Voor wie
Deze bijeenkomst is voor iedereen werkzaam in het sociaal werk in brede zin. Samen verdiepen we ons in de thematiek en onderzoeken we wat sociaal werkers kunnen betekenen in dit prangende vraagstuk. Aanmelden en meer informatie hier.