Nieuwsbericht

Drie evenementen Join Us in Week tegen Eenzaamheid

11 augustus 2021 | 2 minuten lezen

In de Week tegen Eenzaamheid organiseert Stichting Join Us 3 evenementen. Het uiteindelijke doel van alle evenementen is eenzaamheid bij jongeren verminderen. Op 1 oktober staat Social Friday op de agenda. Jongerenprofessionals door het hele land organiseren die vrijdagavond een activiteit voor jongeren die op zoek zijn naar sociaal contact. Alle benodigdheden voor het organiseren van deze avond wordt aangeleverd door de organisatie. Op 5 oktober vindt Stronger Together plaats: professionals leren die middag alles om eenzaamheid te voorkomen, signaleren en aan te pakken. Voorafgaand aan Stronger Together volgen Join Us-begeleiders het Join Us learning event. Het programma staat in het teken van ontmoeten en leren van elkaar. Sociaal Werk Nederland is partner van Stronger Together.

Stronger Together (5 oktober)
Ben jij een professional die met jongeren werkt en wil je meer expertise om eenzaamheid te verminderen? Kom dan op 5 oktober 2021 naar Stronger Together in Den Haag! In één middag leer je hoe je eenzaamheid kunt voorkomen, signaleren en aanpakken.

Hoe bereik je als professional deze jongeren? Wat houdt eenzaamheid in stand? Wat kan ik als organisatie doen om eenzaamheid te verminderen? Welk beleid is daar voor nodig? Op al deze vragen vind je concrete antwoorden tijdens het learning event Stronger Together. Gastsprekers zijn onder andere Dr Gerine Lodder (ontwikkelingspsycholoog), Jan Willem van de Maat (eenzaamheidsdeskundige Movisie) en Jolanda van Gerwe (oprichtster Stichting Join Us).

Stronger Together wordt in samenwerking met het ministerie van VWS georganiseerd. Samenwerkende partners zijn NJI, Movisie, Argan, Sociaal Werk Nederland, Alles Oké? Supportlijn, Young Impact, NJR, @Ease, Mind Young en T-Mobile Nederland.

Meer informatie en aanmelden: www.stronger-together.nl

Social Friday (1 oktober)
Wat zijn jouw plannen om eenzaamheid bij jongeren aandacht te geven in de Week tegen Eenzaamheid? Sluit je aan bij de landelijke beweging van Social Friday! Door één van de Social Friday activiteiten te organiseren, geef je jongeren op vrijdagavond 1 oktober 2021 een sociale boost. Je maakt met weinig moeite, enorme plaatselijke én landelijke impact bij een doelgroep die het nodig heeft.

Iedereen die op professionele basis met jongeren werkt kan op 1 oktober een Social Friday avond organiseren. Je kunt kiezen uit vier activiteiten: PubQuiz, Game Night, Art Games of Chain Reaction. De organisatie van Social Friday stuurt je zo snel mogelijk na aanmelding alle benodigdheden op om de avond goed neer te zetten. Ook ontvang je een digitale wervingstoolkit (social mediaposts, video’s, flyers, etc), zodat zo veel mogelijk jongeren weten van jouw Social Friday event én komen. Aanmelden kan tot en met 15 september 2021.

Social Friday vindt dit jaar voor de eerste keer plaats en is onderdeel van de Week Tegen Eenzaamheid. De avond wordt in opdracht van  het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport georganiseerd door Stichting Join Us. Samenwerkende partners zijn Argan, Sociaal Werk Nederland, Young Impact, NJR, Mind Young en T-Mobile Nederland.

Meer info en aanmelden: www.socialfriday.nl

Join Us Learning Event (5 oktober)
Wist je dat er inmiddels 170 Join Us begeleiders zijn? Samen maken zij het verschil voor meer dan 1000 jongeren in Nederland! Begeleid jij één van de Join Us (online) groepen? Meld je dan aan voor het Join Us learning event op dinsdagochtend 5 oktober 2021. Dit ochtendprogramma is voorgaand aan Stronger Together (op dezelfde locatie) en exclusief voor Join Us-begeleiders. Deelname is gratis. Het programma staat in het teken van ontmoeten en leren van elkaar. Join Us begeleiders die het ochtendprogramma volgen, hebben ook gratis toegang tot Stronger Together.

Meer informatie en aanmelden: Learning Event: Join Us Tickets, di, 5 okt. 2021 om 10:00 | Eventbrite

Lid wordenContact