Nieuwsbericht

Gratis trainingen online jongerenwerk voor jongerenwerkers

10 augustus 2021 | 2 minuten lezen

Sociaal Werk Nederland en JOZ organiseren dit najaar in elke provincie een gratis training voor jongerenwerkers en hun leidinggevende. Dat jongerenwerkers zowel online als offline moeten werken, is sinds corona geen opzienbarende uitspraak meer. Maar wat doe je wel en niet online? Wat zijn de risico’s en wat is de meerwaarde? Sociaal Werk Nederland en JOZ organiseren dit najaar in elke provincie een gratis training voor jongerenwerkers; ook je leidinggevende is eventueel welkom.

Waar gaat de training over
In deze praktijktraining worden de do’s en dont’s van 4,5 jaar online jongerenwerk van JOZ in Rotterdam behandeld. Welke fouten kunnen voorkomen worden en wat moeten jongerenwerkers juist wél doen? Na deze training kunnen jongerenwerkers echt direct aan de slag in hun eigen werkveld.

Doel training
Doel van de trainingen: het enthousiasmeren van organisaties en jongerenwerkers om hier serieus mee aan de slag te gaan en het bieden van handvatten om jongeren beter te bedienen. Het gaat niet om de handigheid van het online werken maar echt om de kansen die er zijn van het online jongerenwerk. Hoe kan je als jongerenwerker dit het beste benutten en hoe hoe haal je het uiterste uit online jongerenwerk?

Training ook voor leidinggevende
De training is bedoeld voor jongerenwerkers, maar je leidinggevende is ook welkom. Om goed aan de slag te gaan met online jongerenwerk is namelijk ook het draagvlak van de organisatie nodig. Als je als jongerenwerker online aan de slag wilt gaan dan mag je ook wat van je organisatie vragen. De organisatie moet namelijk tijd en middelen investeren om dit serieus aan te pakken.

12 trainingen
Dit najaar worden er verdeeld over het land 12 trainingen gegeven. Ricardo Danning, leidinggevende bij JOZ in Rotterdam, verzorgt de training. Per training is er ruimte voor 20 jongerenwerkers/leidinggevenden. Aanmelden kan hier:

Lees ook het uitgebreidere interview met Ricardo Danning: 'Vier jaar geleden zagen we dat onze doelgroep massaal actief werd op sociale media. Dus moet je dat als jongerenwerker ook.'

Profielfoto van Mieke Verhoef
27 augustus 2021
Profielfoto van Mieke Verhoef
27 augustus 2021

Eerder in de mailing werd ook gecommuniceerd dat er 2x op een woensdag in november de training wordt aangeboden. Geldt dit aanbod nog steeds?

Met vriendelijke groet,
Mieke Verhoef