Nieuwsbericht

Zomerstage Kamerleden wordt herfstwerkbezoek

8 juni 2021 | 1 minuut lezen

Op onze oproep aan leden om een zomerstage te organiseren voor nieuwe en blijvende Kamerleden is zeer enthousiast gereageerd: meer dan 80 leden willen dat doen. Daar zijn we heel blij mee!

De eerste aanmelding is van Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP). Hij loopt 15 juli a.s. een dag mee bij Welzijn Lelystad. Jammer genoeg zijn de overige Kamerleden wat terughoudender. Hun agenda’s zijn zo vol dat zij jammer genoeg geen kans zien om gebruik te maken van ons aanbod. Dat ligt trouwens niet per se aan het sociaal werk want ook andere brancheorganisaties met soortgelijke verzoeken aan parlementariërs krijgen nul op hun rekest.

Dat wil niet zeggen dat we bij de pakken neer gaan zitten. Onze adviseurs blijven contact onderhouden met voor ons belangrijke Kamerleden en hun medewerkers. We mikken er nu op om dit najaar alsnog stages te organiseren, misschien in de vorm van kortstondigere werkbezoeken.

Jullie massale reacties en grote betrokkenheid voeden bovendien ons plan om ook op dit punt nog meer in te zetten op co-creatie met onze leden. Want misschien helpt het als we niet alleen de Haagse kaart spelen, maar ook de regionale. Anders gezegd: kent u Kamerleden in uw regio? Of kent u ze nog niet, maar vindt u het wel een goed plan om ze voor dit doel te banaderen?

Schroom niet om zelf met hen in contact te treden of hen direct uit te nodigen. Als dat lukt helpen we u desgewenst natuurlijk graag om een mooi programma samen te stellen. Met z’n tachtigen moet het toch lukken om minstens tien Kamerleden naar onze locaties te lokken.

Wordt vervolgd!

Lid wordenContact