Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Nieuwsbericht

Informatiebijeenkomst subsidieronde Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd 25 april

Op 27 maart 2018 geplaatst door

Uiterlijk half april 2018 gaat naar verwachting de eerste subsidieronde voor het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd open. Wilt u meer informatie over het programma en de subsidieoproep? Meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst.

Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd
VWS heeft ZonMw gevraagd om een Actieprogramma op te zetten om te experimenteren met het organiseren en uitvoeren van de maatschappelijke diensttijd.

Met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd bevorderen we dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke activiteiten bij te dragen aan een sterke samenleving. Daarbij krijgen jongeren ruimte, waardering en ondersteuning om zichzelf te ontplooien en talenten te ontwikkelen. En organisaties krijgen ruimte en ondersteuning in het ontwikkelen van aanvullende en nieuwe activiteiten van en met de talenten van jongeren.

De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag voor de 1e ronde is gepland op dinsdag 22 mei 2018 om 12.00 uur.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst lichten we de subsidieoproep en de begroting toe en beantwoorden we uw vragen. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor (potentiële) subsidieaanvragers. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 25 april van 9.30 tot 12.30 uur in Den Haag (inloop vanaf 9.00 uur).

Kosten en inschrijving
Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis, maar inschrijven is verplicht. U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar amd@zonmw.nl met:

  • uw voornaam en achternaam
  • uw e-mailadres
  • naam van uw organisatie

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Meer informatie

  • Wilt u op de hoogte blijven van subsidierondes, onderzoeksresultaten en ontwikkelingen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief Jeugd.
  • Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via amd@zonmw.nl of 070 349 52 45.
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie: Communicatieadviseur
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten