Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Activiteit

Vooraankondiging Eerste Lustrumconferentie Sociaal Werk

juli 05
Locatie: adres komt later
Tijd: 10:00 tot 16:00
Type: Bijeenkomst

Op vrijdag 5 juli houden we onze Eerste Lustrumconferentie Sociaal Werk. De Leerstoel en Academische Werkplaats Sociaal Werk van Tranzo o.l.v. Prof. dr. René Schalk en Prof. dr. Tine Van Regenmortel bestaan dan vijf jaar. We geven een overzicht van de resultaten en kijken verder naar de toekomst in dialoog met onze partners (o.a. praktijkinstellingen en hogescholen). 

U bent van harte uitgenodigd om samen met ons te feesten!

Interesse?
Reserveer vrijdag 5 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur in uw agenda en meld u hier aan. De officiële uitnodiging volgt binnenkort.

 

Trefwoorden: bijeenkomst, leerstoel
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie: Beleidsassistente
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten