Themaoverzicht

Sociaal werk (algemeen)

Werkvelden Sociaal werk

Het Sociaal Werk is druk aan het vernieuwen. Inmiddels is immers duidelijk geworden dat de Wmo slechts de opmaat was voor nog veel ingrijpendere stelselherzieningen. De kern daarvan: kwetsbare mensen leren om (weer) op eigen benen te staan.
Van sociaal werkers wordt hierbij veel verwacht: duurzame oplossingen en methodieken om die ommekeer uitvoerbaar te maken. Daarvoor is nodig dat zorg, onderwijs, wonen, welzijn en werk in het lokale veld nauw samenwerken.
Sociaal werkers zijn daarbij de verbindende én beslissende factor. Hun grootste kwaliteit is dat ze talloze mensen laten ontdekken hoe ze kunnen meedoen in de samenleving. Dat is prettig voor die mensen zélf en het bespaart de schatkist jaarlijks miljoenen. Sociaal Werk doet ertoe! 

Nieuwsbericht

Informatiebijeenkomst subsidieronde Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd 25 april

Op 27 maart 2018 geplaatst door

Uiterlijk half april 2018 gaat naar verwachting de eerste subsidieronde voor het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd open. Wilt u meer informatie over het programma en de subsidieoproep? Meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst.

Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd
VWS heeft ZonMw gevraagd om een Actieprogramma op te zetten om te experimenteren met het organiseren en uitvoeren van de maatschappelijke diensttijd.

Met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd bevorderen we dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke activiteiten bij te dragen aan een sterke samenleving. Daarbij krijgen jongeren ruimte, waardering en ondersteuning om zichzelf te ontplooien en talenten te ontwikkelen. En organisaties krijgen ruimte en ondersteuning in het ontwikkelen van aanvullende en nieuwe activiteiten van en met de talenten van jongeren.

De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag voor de 1e ronde is gepland op dinsdag 22 mei 2018 om 12.00 uur.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst lichten we de subsidieoproep en de begroting toe en beantwoorden we uw vragen. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor (potentiële) subsidieaanvragers. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 25 april van 9.30 tot 12.30 uur in Den Haag (inloop vanaf 9.00 uur).

Kosten en inschrijving
Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis, maar inschrijven is verplicht. U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar amd@zonmw.nl met:

  • uw voornaam en achternaam
  • uw e-mailadres
  • naam van uw organisatie

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Meer informatie

  • Wilt u op de hoogte blijven van subsidierondes, onderzoeksresultaten en ontwikkelingen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief Jeugd.
  • Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via amd@zonmw.nl of 070 349 52 45.
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie: Communicatieadviseur
Sociaal werk (algemeen)
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Thema's Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten