Nieuwsbericht

Doe mee met de training Bestaanszekerheid op orde

12 maart 2024 | 2 minuten lezen

Stap binnen in een wereld waarin empowerment en rechtvaardigheid samenkomen, waar professionals een krachtige impact kunnen hebben op het leven van mensen die hulp nodig hebben om rond te komen. Sociaal raadslieden worden in het dagelijks werk geconfronteerd met een labyrint van regelingen en systemen die cruciaal zijn voor het waarborgen van bestaanszekerheid.

Zelfs voor doorgewinterde professionals is het een uitdaging om alle touwtjes aan elkaar te knopen. Hoe zorgen we ervoor dat elk individu krijgt waar ze recht op hebben, terwijl we tegelijkertijd voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van deze systemen?

Theorie en praktijd gebundeld
Het antwoord ligt in educatie, in het verkrijgen van diepgaand inzicht en het combineren van theoretische kennis met praktische ervaring. Daarom presenteren we met trots de training Bestaanszekerheid op orde, een in totaal zesdaagse reis door de complexe wereld van sociale rechtvaardigheid. Gebaseerd op de onschatbare ervaringen en kennis uit de sociaal raadsliedenpraktijk, bieden we een unieke kans om je vaardigheden te versterken en je toolbox uit te breiden: met zes krachtige modules, aangevuld met echte casestudy's. De training biedt niet alleen antwoorden, maar ook de tools en het zelfvertrouwen om daadwerkelijk het verschil te maken.

Deze training was oorspronkelijk ontworpen voor startende sociaal raadslieden, maar de waardevolle inzichten en competenties zijn zeker ook relevant voor andere professionals die te maken hebben met bestaanszekerheid, financiële regelingen en schulden.

Sluit je aan bij de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) en word een cruciale schakel in het streven naar een rechtvaardige en welvarende samenleving voor iedereen. Meld je vandaag nog aan en laat jouw impact spreken.

Accreditatie
De training is geaccrediteerd bij het Registerplein. Je krijgt dus registerpunten voor je beroepsregistratie (zes punten per module).

Belangrijk
• De modules zijn niet los te volgen. Er wordt ingeschreven voor de hele reeks.

• Alleen leden van Sociaal Werk Nederland en organisaties met een LOSR-pluspakket kunnen zich inschrijven.

• Sociaal Werk Nederland behoudt zich het recht voor om de training te verplaatsen of samen te voegen met de andere reeks. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus geannuleerd.

• Kosteloos afmelden kan alleen twee weken voor aanvang.

Alle data en de inhoud van de verschillende modules vind je hier.

Wil je meer weten over de training? Neem dan contact op met Sandra van Elten.