Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Publicatie

Meeste gestelde vragen beroepsregister SJD

Door de opkomst van de wijkteams is de Sociaal Juridisch Dienstverlener vaak wat verder af komen te staan van de “moederorganisatie”, doordat zij verdeeld zijn over wijken. Dan is het lastiger om de deskundigheid en de professionaliteit centraal te regelen. Want de Sociaal Juridisch Dienstverleners zien elkaar minder en er zijn minder mogelijkheden voor kennisdeling en delen van ervaringen. Aan de andere kant is de professional het uithangbord én het kapitaal van maatschappelijke organisaties. Dit betekent dat de kwaliteit van de professional de kwaliteit van de organisatie reflecteert. Goed vakmanschap is dus essentieel voor het presteren van de organisatie. Het is dan ook belangrijk dat professionals zorgen, borgen en tonen dat hun vakmanschap op peil is. Daarom hebben Sociaal Juridisch Dienstverleners een eigen beroepsregister geopend, waarmee ze de kwaliteit van hun beroepsuitoefening beter willen borgen.

Ben je geïnteresseerd om je te registreren en heb je nog vragen? Lees in de bijlage de meest gestelde vragen en antwoorden over het beroepsregister.

Details

Geplaatst op: 23 mei 2017
Geplaatst door:
Janina van der Zande
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten