Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Nieuwsbericht

Gevraagd: ervaringen met gokverslaafden

Op 19 mei 2016 geplaatst door

In opdracht van het Ministerie van Veiligheid & Justitie zijn het Trimbos Instituut en de Stichting Resultaten scoren (waaronder de Jellinek) bezig met het ontwikkelen van preventie-, voorlichtings- en educatief materiaal over gokken en gokverslaving.
Er komt onder een e-learningmodule voor professionals in de eerste lijn, die professionals helpt aan actuele kennis over gokverslaving, de impact hiervan op het dagelijks leven is, de verschillende uitingsvormen, hoe zij beginnende gokverslaving tijdig kunnen herkennen (signalering en screening), en hoe zij via een motiverend adviesgesprek adequaat kunnen doorgeleiden naar de meest passende hulpverlening.

Om die module te kunnen ontwikkelen willen de makers ervan graag input ontvangen van huisartsen en schuldhulpverleners, om een beter beeld te krijgen van de doelgroep. Wat komen zij zoal tegen in de praktijk? Hoe komen mensen bij hen terecht? Waar lopen ze tegen aan? En waar liggen behoeften en mogelijkheden?

Schuldhulpverleners met ervaringen op dit gebied worden van harte uitgenodigd bijgaande vragenlijst in te vullen en te retourneren aan Tamara.de.Bruyn@jellinek.nl.

Bron: Jellinek
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten