Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Actuele thema's Sociaal werk

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Nieuwsbericht

Line-up bekend van Congrestival Sociaal ♥ Gezond

Op 8 mei 2017 geplaatst door

Een sociaal netwerk, hulp bij alledaagse problemen en sociale activiteiten dragen bij aan gezondheid. Met die visie organiseren Movisie, Afdeling Sociale Geneeskunde van AMC/UvA, Alles is Gezondheid, Sociaal Werk Nederland, FNO (Fonds Nuts Ohra) en NFACTORY Social Support & Social Health opleidingen op 30 mei het Congrestival Sociaal ♥ Gezond, een kruising tussen een inhoudelijk congres en een verbindend festival.

De line up is bekend!
Enthousiaste professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen krijgen de unieke gelegenheid om met elkaar aan de slag te gaan voor een betere verbinding tussen welzijn, welbevinden en gezondheid. Interessante Meetups en speeddates met pioniers en opinieleiders en anderen die sociaal én gezond op het vizier hebben, staan centraal.

Zo’n 30 verschillende initiatieven en projecten uit alle delen van het land worden gepresenteerd. Van het nieuwe zorgmodel SamenOud tot aan het 4 Domeinmodel, een communicatie- en analysemodel voor professionals in het medische en sociale domein. En van het D(diabetes)-support met nadruk op veilige opvang tot aan trainingen voor jongeren om sportcoach te worden.

Ook de line-up van masterclasses en mini-colleges tijdens het Congrestival is bekend. Naast verschillende sociologen en onderzoekers is bijvoorbeeld Ab Klink, voorzitter Raad van bestuur VGZ zorgverzekeraar, aanwezig als inspirerende spreker.

In de bijlage staat de complete line-up

Ik wil me inschrijven voor het Congrestival!
Meer lezen:
Website Movisie.
Lees ook de blog van Marijke Vos "Gezond is meer dan niet ziek"
Interview met Ab Klink, lid Raad van Bestuur coöperatie VGZ, en oud – minister van VWS.
Interview met Thomas Kampen (bijzonder lector Stimulering Gezonde Samenleving aan de Hogeschool InHolland), een van de sprekers op het Congrestival. 
Lees het artikel op Sociale vraagstukken.

Bron: Sociaal Werk Nederland, Movisie
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie(s): Community manager
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Sociaal & Gezond
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat doen we
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordPoll Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten