Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Publicatie

Brief van partners Maatschappelijke Stage aan informateurs, 2010

De intentieverklaringspartners Maatschappelijke Stage die de brief hebben ondertekend, hebben de brief verstuurd naar de informateurs en kopie-brieven naar de fractievoorzitters.

Samengevat: de opbrengsten van de Maatschappelijke Stage wegen in ruime mate op tegen de bescheiden (financiële) investering door de overheid. We kunnen dan ook niet anders dan met nadruk
u het volgende advies mee te geven voor de onderhandelingen:
1) De invoering van de Wet Maatschappelijke Stage gaat ongewijzigd door
2) De overheid behoudt de aanjaagfunctie om de Maatschappelijke Stage verder te ontwikkelen, in samenwerking met alle convenantpartners en de honderden lokale netwerken.

Details

Geplaatst op: 26 oktober 2011
Geplaatst door:
Auteur: Clemence Ross (NISB) namens MOgroep en andere partners
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten