Themaoverzicht

Politiek & Lobby

Hoofdthema's

Sociaal Werk Nederland behartigt de belangen van de branche. We beïnvloeden wetgeving en overheidsbeleid, zowel landelijk als lokaal. Zo nodig schakelen we relevante media in. Dan gaat het vooral om kwesties die belangrijk zijn voor de marktpositie van onze leden. Zij moeten hun maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.
We analyseren politieke, ambtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. We voeren overleg met relevante partijen en sluiten namens de leden coalities met stakeholders. We dragen de visie van de branche ook uit op symposia, congressen en evenementen. De wisselwerking met de leden is daarbij essentieel, die houdt ons als Sociaal Werk Nederland én onze leden scherp.

Nieuwsbericht

Stem voor een sterke sociale basis

Op 20 februari 2018 geplaatst door

"Kent u Sjef van der Klein? Hij werkt in de Tilburgse stadswijk de Reeshof. Hij is een van de drie genomineerden voor de titel Sociaal Werker 2018. En terecht. Dagelijks werkt Sjef aan meer welzijn, gezondheid en geluk voor talloze Tilburgers. Hij organiseert onder meer culturele projecten voor jongeren, een opstapbus voor senioren die dreigen te vereenzamen en vergeet-me-niet-ontmoetingen voor mensen met (beginnende) dementie. Samen met zijn teamgenoten is Sjef de spil in een groot netwerk van enkele professionals en honderden vrijwilligers die samen bewoners helpen om hun wijk leefbaar te houden."

Zo begint de ingezonden brief van acht bestuurders van Brabantse sociaalwerkorganisaties, die op 17 februari werd afgedrukt in de rubriek Gastopinie van het Brabants Dagblad. Daarin roepen ze politieke partijen op om in de komende verkiezingstijd duidelijk te maken hoe zij ‘de lokale samenleving bij elkaar willen houden’. Want, schrijven ze, "hoewel het nu weer goed gaat met de economie neemt de druk op de samenleving toe, onder andere door bezuinigingen en wachtlijsten in de ouderenzorg en de jeugdzorg."

Lees de hele brief in de bijlage

Bijlagen

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten