Themaoverzicht

Peuterwerk & Kinderopvang

Werkvelden sociaal werk

Door de decentralisatie Jeugd worden preventie en vroegsignalering van problemen steeds belangrijker. Het is belangrijk dat kinderen met een achterstand zo vroeg mogelijk worden geholpen, en ook hun ouders. Zo kunnen de kinderen een goede start maken op de basisschool en kan in een vroeg stadium duurdere specialistische zorg worden voorkomen. De peuterspeelzalen spelen hierbij een belangrijke rol. Peuterspeelzalen werken samen met het CJG, welzijn en de basisscholen. Dankzij nieuwe kwaliteitseisen en financiering van het kabinet gaan peuterspeelzalen nog doelgerichter werken. Gemeenten krijgen dan voldoende armslag voor het financieren van VVE voor kinderen van wie de ouders buiten de toeslagregelingen vallen.
Een belangrijke basis voor al het werk met kinderen zijn de universele Rechten van het Kind.

Nieuwsbericht

Internetconsultatie harmonisatie en kwaliteit peuterspeelzalen en kinderopvang open

Op 6 december 2016 geplaatst door

Het Ministerie van SZW heeft de besluiten voor de wetsvoorstellen over harmonisatie en kwaliteit voor consultatie hier geplaatst. Men kan reageren tot 9 januari 2017.

Sociaal Werk Nederland heeft hiervoor al input gegeven via de ambtelijke en  bestuurlijke overleggen.

Het aantal in te zetten pedagogische beleidsuren voor kleine locaties en de financiering van de kwaliteitsverhoging voor peuterspeelzalen blijft een zorgpunt. Dit is door een groep van Limburgse peuterspeelzalen en kinderopvang in een brief aan de Tweede Kamer geuit.

Wij roepen leden van Sociaal Werk Nederland op de voorstellen kritisch te lezen en eventueel hierop te reageren. In de bijlage vindt u de brief van de Limburgse peuterwerk ondernemers in een Word-bestand. 

Bron: Sociaal Werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie: Senior beleidsmedewerker
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten