Blog

Nieuwsuur: 10 x meer jongerenwerkers nodig

Een alternatief biden in je buurt tegen criminaliteit; veel meer jongerenwerkers nodig in de strijd tegen ondermijning.

In de strijd tegen drugsgeweld wil minister van Justitie Ferd Grapperhaus ook jongerenwerkers inzetten die moeten voorkomen dat jongeren in handen van criminelen vallen. Maar om dat voor elkaar te krijgen zijn er tien keer zoveel jongerenwerkers nodig dan er nu zijn: van twee- naar twintigduizend.

Dat schrijven koepelorganisatie Sociaal Werk Nederland en Stichting HALT (vroeger 'Bureau HALT') in een brief die volgende week naar de Tweede Kamer gaat. Uit een inventarisatie blijkt dat het aantal jongerenwerkers dat landelijk actief is, sinds 2009 niet is gegroeid. Terwijl de taken alleen maar zijn toegenomen, schrijven de twee organisaties.
Nieuwsuur besteedt hier op 31 oktober aandacht aan. Voorzitter Eric van der Burg van Sociaal Werk Nederland en Marcel Spierts zijn te gast. 
Goed jongerenwerk werkt. Maar gemeenten hebben of investeren er veel te weinig geld in.
Eric van der Burg: "het roer moet om! Meer preventie, breed als samenleving normen stellen, criminaliteit hard anapakken, en merkbare hulp bieden in wijken en aan gezinnen en jeugd die anders afhaakt en de snelle samnelevingniet bijhoudt. Je moet een alternatief bieden."  
Sociaal Werk Nederland, Halt en andere organisaties sturen op 7 november een reactie aan minister Grapperhaus in reactie op zijn kamerbrief en notitie Ondermijning.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten