Nieuwsbericht

Jongerenwerk voorkomt zorg?! Het verslag, de film en de presentaties

17 december 2018 | 2 minuten lezen

‘We zijn geworden wie we zijn. Door te doen, door te proberen, door te leren, door te falen, door te halen.’ Zo besluit woordkunstenaar Elten Kiene het Landelijk Congres Jongerenwerk op 12 december 2018 in Tilburg. De 140 deelnemers verdiepten zich de hele dag in het effect van jongerenwerk. Van gemeentebeleid tot praktijkverhalen, van onderzoeksresultaten tot IJslandse pilots in Nederland. Een terugblik en een overzicht van deze inspirerende dag. 

R-Newt en Sociaal Werk Nederland kijken terug op een succesvol congres. Een dag bomvol inspiratie, variatie en transpiratie (of in elk geval van breakdancer Xisco Riboch). In dit artikel een overzicht van alle inspiratie van de dag en nog wat extra in de vorm van een filmpje waarin diverse bezoekers en sprekers worden geïnterviewd.

De presentaties

Oproep van het Verweij-Joncker instituut

Op het congres zag u al voorlopige resultaten van het onderzoek naar de staat van het jongerenwerk in Nederland anno 2018. Maar nog niet alle organisaties en gemeenten hebben meegedaan aan het onderzoek. Klik hier om de vragenlijst te starten.