Nieuwsbericht

Iets voor uw gemeente? Het IJslands preventiemodel

18 augustus 2021 | 1 minuut lezen

Sociaal Werk Nederland attendeert u graag op de mogelijkheid om in uw gemeente aandacht te vragen voor het IJslandse preventiemodel. De afgelopen drie jaar hebben zes Nederlandse gemeenten in een leertraject het IJslandse preventiemodel geïmplementeerd, ondersteund door het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut. Ze zijn enthousiast over de aanpak en raden ook andere Nederlandse gemeenten aan op deze manier te werken.

Ze zien nu al een gunstig effect op de samenwerking binnen de gemeente. Vanaf januari 2022 bieden het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut een implementatietraject aan voor gemeenten die ook aan de slag willen met het IJslandse model.
 
Hier vindt u een antwoord op de belangrijkste vragen over wat deelname aan het implementatietraject met het IJslandse preventiemodel voor een gemeente betekent.

De aanmelding voor het implementatietraject van het IJslandse preventiemodel, dat 1 januari 2022 van start gaat, is geopend! Tot uiterlijk maandag 4 oktober 17:00 kunnen nieuwe gemeenten zich aanmelden voor het traject.

Het Trimbosinstituut geeft aan dat er nog ruimte is voor gemeenten om mee te doen. Een kans voor vernieuwend jongerenwerk, preventie, gezondheid! Uw gemeente kan zich aanmelden via deze link. Of neem in dat geval graag contact met ons op via ijsland@trimbos.nl voor aanvullende informatie over het traject en een link om u aan te melden voor de vraag en antwoordsessie die wij organiseren voor geïnteresseerde gemeenten.