Nieuwsbericht

NL Doet: doe mee!

29 november 2011 | 1 minuut lezen

Doe mee met NL DOET, de grootste vrijwilligersactiviteit van het Oranje Fonds. Lokaal zijn er heel veel organiserende partijen bij betrokken. De actie, en de voorloper Make a Diference Day, bestaat dit jaar 7 jaar. NL DOET vindt in 2012 plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart.

Het doel van NL DOET is om de vele vormen van vrijwilligerswerk aandacht en waardering te geven en dit bereiken we door mensen te vragen een dagdeel mee te helpen bij een organisatie en daar een concrete klus te klaren. Van een relatief bescheiden dag die gecombineerd werd met de natuurwerkdagen in het najaar, is NL DOET de laatste twee jaar uitgegroeid tot een fenomeen.

Onderzoek van Synovate wijst uit dat er 250.000 mensen zich in 2011 als vrijwilliger voor NL DOET hebben ingezet. Zij deden dit bij 6.000 klussen die aangemeld waren op www.nldoet.nl. Dit is bijna een verdubbeling t.o.v. 2010. Er doen ongeveer evenveel mannen als vrouwen mee met de hoogste deelname in de categorie 35-44 jaar.

De volledige potentie is nog niet bereikt, naar verwachting gaan we in de komende editie naar ongeveer 10.000 locaties waar mensen de handen uit de mouwen kunnen steken.

U vindt hier dowloads voor publiciteit: http://www.nldoet.nl/nldoet/148338/

Bijlagen

Lid wordenContact