Goed voorbeeld

Corona Burenhulp in Sliedrecht

Ook in deze crisistijd herken je direct de actie. Burenhulp en wijkinitiatieven schieten uit de grond en  er wordt voor alle leeftijden iets bedacht. Zo zijn er kinderen die tijdens een dagelijkse wandeling plastic opruimen uit bermen en grasveldjes; zetten veel kinderen hun mooiste teddybeer voor het raam en wordt je uitgedaagd om in deze knuffelbeerroute jouw favoriete teddybeer te delen op facebook; kindertekeningen worden verzameld in de supermarkt en ons Open Jeugdwerk (SOJS) zorgt ervoor dat dit wordt bezorgd bij onze ouderen in verzorgings –en verpleeghuizen; jongeren bieden spontaan hun hulp aan en de straten zijn nog nooit zo mooi versierd geweest met stoepkrijt of bloemetjes.

Stichting Welzijnswerk Sliedrecht heeft in deze crisistijd twee doelen. Allereerst Sliedrechters in beweging brengen, maar nog belangrijker; iedereen bereiken met onze Corona Burenhulp Sliedrecht. Ook de mensen die niet digitaal zijn. Welzijnswerk heeft voor de Corona Burenhulp Sliedrecht een  telefoonlijn opgestart: 06-1257 9883. Iedereen met een hulpvraag of aangeboden dienst voor een ander kan zich hier aanmelden. Wij verbinden vraag en aanbod. Het aanbod is erg divers; van hond uitlaten, een boodschap doen, een telefonisch praatje maken, een maaltijd koken, tot kaarten maken, schrijven en versturen. Het is nodig, want er is vraag naar. En de vraag wordt meer met de dag!

We hebben alle burenhulp in beeld gebracht. We ondersteunen inwoners die initiatief tonen voor de straten waar het er nog niet is. We proberen de hulpvragen zoveel mogelijk te koppelen aan vrijwilligers in dezelfde straat of wijk. Zo leren we elkaar kennen en kijken we naar elkaar om! Goed om dagelijks te horen dat er door inwoners steeds meer een beroep wordt gedaan op burenhulp. We helpen elkaar waar nodig. We lossen het met elkaar op. Zo zijn we samenredzaam!

Details

Geplaatst op: 31 maart 2020 - 09:21
Geplaatst door:
Lid wordenContact